Ameeriklasest raudmees püstitas uskumatuna kõlava maailmarekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Lawrence.
James Lawrence. Foto: Facebook / James Lawrence

Ameeriklane James Lawrence püstitas uskumatuna kõlava maailmarekordi, kui läbis 50 päevaga 50s USA osariigis 50 täispikka triatlonit.

50 päeva järjest võistelnud Lawrence ujus seega igal päeval ligi 4 kilomeetrit, sõitis rattaga 180 kilomeetrit ja jooksis lõpetuseks 42 kilomeetrit. Ameeriklane, kelle hüüdnimi on «Rauast kauboi», on seejuures varem püstitanud ka aastas läbitud Raudmehe triatlonite rekordi ning aastas enim läbitud ultratriatlonite rekordi.

Mis aga ajendas Lawrence'it niivõrd hullu tegu ette võtma? «Tegin seda oma laste nimel. Teen kõike nende nimel. Püüan neile eeskujuks olla, seades endale suuri eesmärke ja täites neid,» vahendab SBNation Lawrence'i sõnu. «Tahan nende jaoks võimalikult kaua olemas olla. See motiveeribki mind niisuguseid asju tegema.»

Lisaks tahab Lawrence ühiskonnale saata olulise sõnumi. «Meie riik kannatab tohutu epideemia käes,» sõnas ta ameeriklastele suunatud pöördumises. «Oleme ülekaalulised ja see on suur probleem. Peame tegema oma elus tõsiseid muudatusi – hakkama teistmoodi toituma ja ennast aktiivsemalt liigutama ning muutma oma eluviisi,» ütles Lawrence.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles