Maailma krossiparemik võistleb nädala lõpus Kiviõli külgkorvide MM-etapil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli start.
Kiviõli start. Foto: Rauno Kais

Eeloleval nädalavahetusel, 1.-2. augustil toimub Kiviõli tuhamäe motokompleksis külgvankrite MM- ja quadracerite EM-etapp ning lisaks selgub esmakordselt Euroopa meister mootorrataste mäkketõusus.

Sellel aastal juba kaheksandat korda toimuva Kiviõli Motofestivali puhul on tegemist kõrgetasemelisima motokrossiüritusega Eestis, mille raames peetakse külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste ja quadracerite Euroopa meistrivõistluste etapp ja esmakordselt ajaloos ka mäkketõusu Euroopa meistrivõistlused. Lisaks sõidetakse laupäeva õhtupimeduses spetsiaalselt valgustatud rajalõigul efektne soolotsiklite öökross, mille lõpetab vägev ilutulestik.

Kiviõlis osalevad kolme erineva motospordiala parimad sõitjad pea 20st riigist ning kohal on nii eelmise aasta meistrid kui ta tänavused meistrivõistluste liidrid, kelle osalusel näeb Kiviõlis taas maailmatasemel motokrossi. Külgkorvide MM-etapi osavõtjate nimekirjas on külgkorvisõitjate maailma paremik eesotsas MM-hõbeda ja selle aasta MM-liidrite hollandlase Etienne Baxi ja lätlase Kaspars Stupelisega ning kümnekordse maailmameistri hollandlase Daniel Willemseniga, kes sõidab koos kaasmaalase Robbie Baxiga.

Eelmise aasta maailmameister belglane Ben Adriaenssen vigastas oma jalga nii tõsiselt, et sellel hooajal on kriips peal, aga tema hollandlasest korvimees Ben van den Bogaart lõi kohe käed belglase Jan Hendrickxiga ning mehed on MM-tabelis juba kolmandad. Lisaks nendele on Kiviõlisse tulemas enamik selle aasta maailmameistrivõistluste TOP20 meeskondadest ja Eesti parimad meeskonnad.

Neljarattaliste quadide Euroopa meistrivõistluste raames tulevad Eestisse võistlema kõik tipumehed, kes ihaldavad hooaja lõpus medaleid. Nendega lähevad rinda pistma kõik Eesti tipud eesotsas meistrivõistlustel neljandat kohta hoidva Priit Järvloo, tänavu Läti EM-etapil teise koha saanud Martin Filatovi ja eelmisel aastal Kiviõlis poodiumile sõitnud Henri Mündiga.

Laupäeval toimuvad krossiraja kõrval asuval pikal ja järsul mäeküljel ka mootorrataste mäkketõusu Euroopa meistrivõistlused, mis toimuvad ajaloos alles esimest korda. Kui eelmistel aastatel on publikule meisterlikku tsiklivalitsemist pakkunud selle ala Eesti parimad, siis nüüd on kohal ka piiritagused tegijad, kes ajaloolist võitu ihkavad.

Peale mäkketõusuvõistlust toimub kohe ka parimate mäkketõusjate autasustamine, pärast mida toimuvad soolode öökrossi finaalid ja algab pidu suures peotelgis, kus esimesena astub üles ZIGGY WILD ja seejärel juba Genka koos Paul Ojaga.

Pühapäeval algab kell 11.00 autogrammisessiooni ja võistluste piduliku avamisega ning esimene võistlusstart antakse 12.30, kui algab quadide EM-etapi esimene finaalsõit.

Mõlemal päeval toimub hulgaliselt mänge publikule, lastele on avatud oma ala ning kõik soovijad saavad proovida tuhamäe seikluskeskuses üle-eelmisel aastal loodud mägiautode rada ja eelmine aasta avatud ekstreemset trosslaskumise seiklusspordiatraktsiooni.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval paikneva 90 m kõrguse tehismäe jalamil, kus üle-eelmisel aastal avati Euroopas ainulaadne spordi- ja seiklusturismi keskus.

Täpsema info võistluse kohta leiab selle ametlikult veebilehelt www.motokross.ee.

Kiviõli Motofestivali esialgne ajakava:

LAUPÄEV, 1. august

10.00-14.00 Külgkorvide ja quadide treeningsõidud

15.00-16.30 Külgkorvide MM kvalifikatsioonid

16.30-17.00 Quadide EM kvalifikatsioon

17.15-17.45 Külgkorvide Last Chance kvalifikatsioon

18.00-18.30 Soolode kvalifikatsioon öösõitudesse

18.30-21.00 Mäkketõusu Euroopa meistrivõistlused

21.30-22.00 Mäkketõusu EM autasustamine

22.15-24.00 Soolode öökrossi finaalid, ilutulestik, autasustamine

24.00-01.00 ZIGGY WILD LIVE peotelgis

01.00-02.00 GENKA / PAUL OJA LIVE peotelgis

PÜHAPÄEV, 2. august

9.00-10.30 Külgkorvide ja Quadide soojendussõidud

11.00-12.00 Autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine

12.30-13.00 Quadide EM-etapi I finaalsõit

13.30-14.00 Külgkorvide MM-etapi I finaalsõit

15.00-15.30 Quadide EM-etapi II finaalsõit

16.00-16.30 Külgkorvide MM-etapi II finaalsõit

17.00 Võitjate pidulik autasustamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles