Kert Toobal: kodakondsuse vahetamisest, konkurentsist ja heast naisest

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondise kapten Kert Toobal.
Võrkpallikoondise kapten Kert Toobal. Foto: Eero Vabamägi

Eesti võrkpallil on head ajad – koondis pääses kolmandat korda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, Euroopa liigas jätkatakse vaid võitudega. Koondise kapten, 36-aastane sidemängija Kert Toobal on kaasa teinud kahel eelmisel finaalturniiril ja teeb ka sel sügisel Itaalias. Kõigil neil kaptenina.

Just tema on see, kellest on viimastel aastatel saanud koondise kõneisik, Eesti võrkpalli nägu, kelle nime teavad ka need, kes spordist ei hooli. Viimased aastad Türgi liigas pallinud mängumees sai eelmisel nädalal enda nimele uskumatuna tunduva tähise – tema kontol on 200 koondisemängu, mis on pallimängijate seas erakordne saavutus.

Türgis mängimisest, aga ka ajast Prantsusmaa liigas on tal rääkida uskumatuid lugusid, mis tagantjärele ajavad naerma, ent toimumise hetkel ajasid pigem nutma.

Kert, oled öelnud, et seekordne EM-finaalturniirile pääs on kolmest raskeim, sest Eesti pidi otsustavates mängudes Rootsi vastu juba kandma favoriidistaatust. See on Eesti pallimängukoondiste jaoks üsna tavapäratu olukord, kuidas sellega toime tulite?

Pigem jah sellist olukorda tihti ei teki Eesti meeskondadel. Minu jaoks oli kogu see protsess veidi keerulisem ka seetõttu, et tundsin end treenerivahetuse suhtes vastutavana (just Toobal oli see, kes uut juhendajat Gheorghe Cretut soovitas, sest oli tema käe all mänginud – M. G.). Andsin endale aru, et seekordne edasipääs on Eesti võrkpalli jaoks ülioluline. Sinna pääs oli eelduseks, et võrkpalli rohkem pildile tuua. Kui oleksime Rootsile kaotanud ja EMilt eemale jäänud, siis poleks ju midagi rääkida, tulemust on vaja. Eelmisel suvel oli näha, et asjad sujuvad uue juhendajaga, aga Rootsi mängud olid proovikivi, kas treenerivahetus õigustab end.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles