Solberg ja Loeb tahavad mõlemad Dakari rallile minna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb (vasakul) ja Petter Solberg 2010. aasta Uus-Meremaa rallil.
Sebastien Loeb (vasakul) ja Petter Solberg 2010. aasta Uus-Meremaa rallil. Foto: SCANPIX

Järgmise Dakari maratonralli stardinimekiri tõotab kujuneda erakordselt esinduslikuks, sest kui kuu alguses teatas oma osalemisest Mikko Hirvonen, siis nüüd soovivad sama teha ka autoralli maailmameistrid Sebastien Loeb ja Petter Solberg.

Hirvonen alustas Dakariks valmistumist eelmisel nädalavahetusel, kui lõpetas Baja Aragoni ralli kolmanda kohaga. Nii sel võistlusel kui ka Dakaril kihutab soomlane Mini X-raidiga. WTCC-sarjas ehk turismiautode MMil osalev Loeb on aga käinud korduvalt Marokos Peugeot 2008 DKRi testimas ning tal on soovi korral Citroëni poolt Dakaril osalemiseks vabad käed.

Rallikrossi valitsevat maailmameistrit ja 2003. aastal autorallis MM-tiitli võitnud Solbergi seostatakse samuti Peugeot' tiimiga. Norralane tunnistas, et mõte kõrberallist on ahvatlev. «Jah, olen Dakarist rääkinud. See huvitab mind – aga on täiesti kindel, et tegu peab olema õige võistkonna ja õige autoga,» lausus Solberg väljaande Autosport vahendusel. «Tahan minna sinna võidu peale sõitma.»

Hispaanias äsja meeskonnakaaslaste Nani Roma ja Orlando Terranova järel kolmanda koha saanud Hirvonen näeks endisi konkurente hea meelega Dakaril kaasa löömas. «See oleks ütlemata lahe. Eks vaatame, milliseks nende plaanid kujunevad, aga oleks tore nendega jälle võistelda,» sõnas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles