Video: ralliäss Hirvonen testis Eestis vormel-1 autot

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: JOSEP LAGO/AFP

Autoralli MM-sarjas 15 etappi võitnud ja pärast eelmist hooaega karjääri lõpetanud Soome äss Mikko Hirvonen tegeleb nüüd muuhulgas Soome autoajakirjas Tuulilasis ekstreemsete autode testimisega. Hiljuti avanes tal võimalus Pärnu lähedal Audru ringrajal sõita 2007. aasta Williamsi vormel-1 masinaga.

«Vormel-1 autoga sõitmine oli imeline tunne ja seda oli üsna lihtne juhtida, kuigi 10 ringiga polnud mul võimalik masinast kõike välja pigistada. Ma tunnen, et see on nagu ralliauto - mingi piirini on seda lihtne käsitseda - aga ainult piire nihutades on võimalik tunda, mida aerodünaamika ja pidurid selle masinaga teha lubavad,» ütles Hirvonen WRC koduleheküljele.

Kuigi Hirvonenile avaldas vormel-1 auto muljet, peab ta seniseks parimaks kogemuseks 1000 hobujõuga kiirendusauto taltsutamist. «See on parim asi, mida olen neljal rattal teinud. Täiesti imeline. Kui gaasi vajutada, läheb tõeline põrgu lahti - masin jõuab 150 kilomeetrini tunnis kõigest 1,3 sekundiga. Kiirendusautoga sõitmine oli nii lahe, et hakkasin otsima võimalusi mõni seliine endale osta.»

Hiljuti teatas Hirvonen, et osaleb MINIga 2016. aasta Dakari rallil.

Video nägemiseks kliki siia!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles