MTN-Qhubeka kaotas peasponsori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTN-Qhubeka
MTN-Qhubeka Foto: Peter de Jong/AP

Aafrika mobiilside firma MTN teatas täna, et Tour de France`il osalenud jalgrattameeskonna MTN-Qhubekat toetamine lõpetatakse.

MTN-Qhubekat oli esimene Aafrika jalgrattaklubi, mis Tour de France`il osales. Nende debüüti oli edukas, sest Steve Cummings suutis tiimile tuua ka ühe etapivõidu ning Daniel Teklehaimanotist sai esimene parima mägederatturi särki kandnud aafriklane.

MTNi sõnul on firmal käsil majanduslikult raske aeg ning Qhubeka jalgrattameeskond ei ole ainus projekt, mille toetamine lõpetati. Klubi uueks sponsoriks saab arvatavasti teine Aafrika IT firma Dimension Data, kes muuhulgas sponsoreerib ka Tour de France`i , vahendas cyclingnews.

Kuigi klubi eelarve järgmiseks aastake ei ole veel teada, soovitakse pikendada lepinguid mitme Tour de France`il hästi esinenud ratturiga. Samuti on meeskond avaldanud huvi Briti sprinter Mark Cavandishi vastu, kelle jätkamine Etixx-Quick Stepis ei ole kehvade tulemuste tõttu kindel.

MTN on meeskonda toaetanud enam kui 7 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles