Karm otsus: FIBA keelas Venemaa koondisel EMil osaleda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise mängijad (esiplaanil istumas) ja Venemaa koondise fännid võivad septembris toimuvast EMist eemale jääda.
Venemaa koondise mängijad (esiplaanil istumas) ja Venemaa koondise fännid võivad septembris toimuvast EMist eemale jääda. Foto: SCANPIX

Venemaa väljaanne Sport-Express teatas täna, et Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA) on keelanud Venemaa koondistel osaleda rahvusvahelistel võistlustel. See tähendab, et Venemaa meeste A-koondis ei tohi osaleda ka septembris toimuval EMil.

Sport-Expressi andmetel keelas FIBA Venemaa koondistel rahvusvahelistel võistlustel osalemise Venemaa korvpalliliidus lahvatanud skandaalide tõttu. Nimelt teatas Moskva kohus 18. juunil, et Venemaa korvpalliliidul on 60 päeva aega, et korraldada üldkogu, mille ülesannete hulka peab kuuluma ka korvpalliliidu presidendi ning juhatuse valimine. Lisaks palus hageja, kelleks oli Permi krai korvpalliliit, et Moskva kohus kuulutaks õigustühiseks kõik korvpalliliidu otsused, mis olid langetatud alates 2013. aasta 2. augustist. Ainukeseks erandiks oli Permi krai korvpalliliidu palvel presidendi Julia Anikejeva valimine, sest selle otsuse oli Permi kohus juba varem kehtetuks kuulutanud.

Sport-Expressi väitel andis FIBA loa Venemaa U18 tüdrukute koondisele, kes alustab EMi juba homme. Ülejäänud Venemaa koondised FIBA otsuse järgi aga rahvusvahelistel võistlustel osaleda ei tohi ja see tähendaks, et Venemaa meeste A-koondis jääb kõrvale septembris toimuvast EMist. Venemaa peaks mängima ühes alagrupis Bosnia, Prantsusmaa, Soome, Poola ja Iisraeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles