Venemaa korvpallilegend: EMilt kõrvaldamine oleks katastroof

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise mängumees Timofei Mozgov (esiplaanil) 2012. aasta olümpiamängudel, kus Venemaa koondis võitis pronksmedalid. FIBA praeguse otsuse korral pole aga Mozgovil ega tema koondisekaaslastel tänavusele suurturniirile asja.
Venemaa koondise mängumees Timofei Mozgov (esiplaanil) 2012. aasta olümpiamängudel, kus Venemaa koondis võitis pronksmedalid. FIBA praeguse otsuse korral pole aga Mozgovil ega tema koondisekaaslastel tänavusele suurturniirile asja. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelises korvpallis on täna kõige kuumemaks uudiseks Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) otsus, millega keelati Venemaa koondistel osaleda rahvusvahelistel võistlustel. Omaaegne olümpiavõitja ja Venemaa korvpallilegend Sergei Tarkanov leidis, et venelaste eemalejäämine EMilt oleks tõeline katastroof.

FIBA saatis Venemaa korvpalliliidule kirja, milles selgitati, et seoses liidu presidendi valimiste ja mitmete skandaalidega on otsustatud keelata Venemaa koondiste osalemine rahvusvahelistel võistlustel. Ainukese erandina lubatakse U18 tüdrukutel alustada homme Sloveenias toimuvat EMi, kuid FIBA otsuse järgi peaks meeste A-koondis eemale jääma septembris toimuvast EMist. Venemaa väljaande Sport-Expressi väitel võib aga selline otsus veel muutuda, sest FIBA arutab tekkinud olukorda augusti alguses toimuval kongressil.

1988. aasta olümpiamängudel kulla võitnud Sergei Tarkanov rääkis väljaandele Sport-Express, et kui FIBA siiski otsusse jõusse jätab, oleks tegemist kohutava olukorraga. «Venemaa koondise diskvalifitseerimine võib kaasa tuua palju probleeme. Näiteks tuleks muuta turniiri meeskondade koosseisu,» rääkis Tarkanov, kes omal ajal võitis EMil kullad 1979., 1981. ja 1985. aastal. «Mul on raske uskuda, et meie meeskond on diskvalifitseeritud ja ma ei tahagi seda uskuda. EMile kõrvalejäämine oleks katastroof,» nentis Tarkanov.

Tänavune EM toimub septembris ja Venemaa koondis on loositud ühte alagruppi Bosnia, Prantsusmaa, Soome, Poola ja Iisraeliga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles