Venemaa spordiminister korvpallikoondise keelust: Venemaad ei tohiks nii kohelda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko.
Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa korvpallikoondist ähvardab eemalejäämine sel sügisel toimuvast korvpalli EMist ning Venemaa spordiminister Vitali Mutko sõnas, et võtab probleemi eest hoolitsemise enda hoole alla, sest keegi ei tohiks nende rahvusmeeskonda selliselt kohelda.

Venemaa väljaanne Sport-Express avalikustas täna, et Venemaa korvpalliliit sai Rahvusvaheliselt Korvpalliliidult (FIBA) kirja, milles teatatakse, et peaaegu kõikidel Venemaa koondistel keelatakse osalemine rahvusvahelistel võistlustel. Ainsaks erandiks on tütarlaste U18 koondis, kes alustab EMi juba homme.

FIBA keelu põhjuseks on uudisteagentuur TASSi väitel asjaolu, et Moskva kohus andis 18. juunil välja käsu, millega kästi Venemaa korvpalliliidul valida uus president ja juhatus. TASSi info kohaselt ei ole aga valitsusel ega kohtutel õigus sekkuda alaliitude juhtimisse ning seetõttu keelatigi Venemaa koondistel rahvusvahelistel turniiridel mängimine ära. FIBA otsus tähendab ühtlasi seda, et venelaste A-koondis ei osaleks septembris toimuval EMil, kus nad on ühte alagruppi loositud Bosnia, Prantsusmaa, Soome, Poola ja Iisraeliga. Samas ei ole FIBA otsus veel lõplik, sest seda küsimust arutatakse augusti keskel toimuval kongressil, mille eel saavad Venemaa korvpalliliidu esindajad koduse alaliidu seisu selgitada.

Nii ütleski Venemaa spordiminister Vitali Mutko tänase teate järel, et kavatseb tekkinud olukorra lahendada ja koondise EMile aidata. «Lendan homme Moskvasse, et tutvuda kõikide asjassepuutuvate dokumentidega. Luban, et räägin isiklikult FIBA esindajatega, et see olukord ära klaarida. Venemaad ei tohiks niimoodi kohelda,» rääkis Mutko TASSile antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles