Valga korvpallimeeskond hakkab mängima nii Eesti kui Läti meistriliigas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antti Vasar.
Antti Vasar. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Hiljutise Eesti Korvpalliliidu ühehäälse otsusega sai selgeks, et Valga/Valka kaksiklinna taotlus mängida paralleelselt nii Eesti kui Läti meistriliigades, on rahuldatud.

Eesti Korvpalliliit on saanud ka Läti alaliidult kinnituse, et Läti võttis Valga/Valka meeskonna vastu. 20. juulil kinnitas Läti Korvpaliliidu peasekretär Edgars Šneps, et nende poolt on roheline tuli antud. «Seega on otsus vastu võetud. See on hea moodus elavdada veelgi Eesti ja Läti ammuste traditsioonidega korvpallisuhteid. Edu omadele Lätis!,» sõnas Eesti Korpvallilidu president Jüri Ratas.

«Valga/Valka mängib Lätis kaasa kaks ringi põhiturniiril ning neil pole õigust mängida LBLis play-offi. See-eest Play-offi Eestis, kus Valga Maks&Moorits mulluse põhiturniiri kuuendana vandus veerandfinaalseerias 1-3 alla hilisemale pronksile TYCO Raplale, mõistagi võib,» selgitas EKLi peasekretär Keio Kuhi.

Lisaklauslina on ühisavalduses ära toodud, et erandina ei loeta Lätis Valga/Valka meeskonnas eestlasi välismaalasteks. Eestis Alexela Korvpalli Meistriliigas mängiks Valga/Valka meeskond täies mahus neli ringi ning võimaliku play-offi.

Valga/Valka klubi juhtimine toimub Eesti poolelt  ja klubi on registreeritud Eestis, seetõttu jääb meeskonna kodusaaliks endiselt Valga Spordihall. «Eesmärk on siduda paljude tegevustega kaksiklinna staatus ka korvpallialaselt. BC Valgal on püramiid noortetööga ning esindusmeeskond KMLis ja BBLis alates hooajast 2006/07. BC Valga on alustanud oostööd Valka noortega treeningute osas. Valga esindusmeeskond Maks & Moorits kasutab ainult läti leegionäre, kaasa arvatud lätlasest peatreenerit,» kirjutasid Valga ja Valka linnapead Kalev Härk ja Armands Krauklis taotluse ühisaavalduses juunikuus.

Antti Vasar, Valga/Valka meeskonna juht, selgitas olukorda järgnevalt: «Arvestades kasvavat mangude arvu ja hooaja pikkust, siis eeldame vähemalt 13-14 mängija olemasolu. Ühisklubi duubelvõistkond koosneb Valga Kutseõppekeskuse  kuuest õpilastest, kelle seas on nii eestlasi kui ka latlasi. Kuna kool võimaldab ka läti-ja inglisekeelset õpet, on Läti noortel võimalik ühineda treeningutega ning pääseda Valga/Valka duublisse ning sealt edasi meistriliiga võistkonda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles