Itaalia jalgrattaklubi ei tohi augustis võistelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Itaalia Pro Continental jalgrattaklubi Androni Giocattoli-Sidermec eemaldati UCI poolt 30 päevaks võistlustelt, kuna juba teine klubi rattur andis positiivse dopinguproovi. Võistluskeeld algab 1. Augustil.

14 juunil andis Androni meeskonna rattur Davide Appollino positiivse dopinguproovi, mis näitas, et ta on kasutanud EPO-t. Sellel esmaspäeval jäi dopingu kasutamisega vahele ka teine meeskonna rattur, Fabio Taborre, kelle verest leiti keelatud ainet FG-4592, vahendas cyclingnews.

Selle aasta Jaanuaris võttis UCI vastu uue reegli, mille kohaselt eemaldatakse meeskond kuni 45 päevaks võistlustelt, kui vähemalt kaks sama meeskonna ratturit eksivad dopingureeglite vastu.

Androni Giocattoli-Sidermeci meeskonna mänedžer Gianni Savio sõnas, et meeskond ootas võistluskeeldu ja nad kaebavad otsuse edasi. «Võistluskeeld eemaldatakse, kui me suudame tõestada, et me ei olnud oma ratturite dopingu tarvitamisest teadlikud, ega aidanud sellele kaasa,» ütles Savio. «Meil on toimik, kus on näha kõik, mis me oleme dopingu vastase võitluse jaoks teinud.»

Aine FG-4592 tarvitamisega vahele jäänud Taborret ootab lisaks võistluskeelule ka meeskonnapoolne 100 tuhande euro suurune rahatrahv. Androni meeskond kinnitas, et lisaks trahvile kavatsevad nad mehe kohtusse kaevata meeskonnale põhjustatud kahju eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles