Eesti juunioride autoralli meistrivõistluste auhind viis Soome MM-rallile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Kasesalu (vasakul) ja Kristen Kelement
Timo Kasesalu (vasakul) ja Kristen Kelement Foto: Timo Anis

Möödunud aastal alustas Eesti autoralli meistrivõistluste sees Eesti juunioride autoralli meistrivõistluste sari. Seal osalevad kuni 1,6 liitriste mootoritega kaheveolistel autodel 17-25 aastased sõitjad. Möödunud aasta sarja peaauhinnaks oli osalemine esiveolise R2 klassi autoga 2015. aasta autoralli maailmameistrivõistluste etapil. Selle auhinna realiseerivad Soome MM-rallil Kristen Kelement ja Timo Kasesalu, kes olid möödunud aastal sarjas teised.

Sarja võitjad Sander Pärn ja James Morgan võitsid mullu ka autoralli MM-sarja raames sõidetava Drive DMACK Fiesta Trophy sarja ja sellega kaasnes auhind, milleks oli seitse etappi autoralli MM-sarjas neljaveolise Ford Fiesta R5 autoga. Kuna nad seega Eesti juunioride sarja peaauhinda kasutada ei saanud, läks selle õigus juhendi kohaselt üle meistrivõistlustel järgmise koha saanud meeskonnale, kelleks olid Kristen Kelement ja Timo Kasesalu.

Kelement-Kasesalu stardivad Soome rallil Markko Märtini juhitava MM-Motorsport meeskonna ridades ja nende sõiduvahendiks on Ford Fiesta R2. Auto kujundus on sama, millisega Pärn ja Morgan eelmisel aastal MM-rallidel sõitsid, sini-must-valge ja suurte Estonia kirjadega, mis ei jäta kahtlustki, millise riigi meeskonnaga tegu on. Kelement-Kasesalu jaoks on see teine osalemine Soome MM-rallil, 2013. aasta ralli lõppes neil katkestamisega.

Kelement-Kasesalul on võimalus selle ralliga astuda ka samm edasi, kuna nad osalevad Drive DMACK Fiesta Trophy välises arvestuses, mille aluseks on Ford Fiesta R2 auto ja DMACK rehvid. Nende sõitjate vahel, kes pole Drive DMACK Fiesta Trophy sarja osalejad, selgitatakse välja üks pääse sarja hooaja lõpu finaali, kus osalevad kõik sarjas osalenud sõitjad ja igal etapil üks väljaspool sarja osalenud sõitja.

Selle valiku, kes sarjavälistest sõitjatest selle pääsme saab, teeb igal etapil 1981. aasta autoralli maailmameister ja Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen. Finaalis selgub üks sõitja, kes saab võimaluse osaleda ühel 2016. aasta autoralli MM-etapil Ford Fiesta R5 autoga.

Tänavuse Eesti juunioride autoralli meistrivõistluste peaauhinnaks on pääs otse Drive DMACK Fiesta Trophy finaali. 2015. aasta sarja liidrid peale kolme etappi on Miko Niinemäe ja Martin Valter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles