Video: Legia poolkaitsja sai euromängus kiviga vastu pead, kohtumine katkestati

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi Legia mängijad.
Varssavi Legia mängijad. Foto: SCANPIX

Euroopa liiga kolmanda kvalifikatsiooniringi kohtumine Albaania meeskonna Kukesi ja Poola hõbedameeskonna Varssavi Legia vahel katkestati teise poolaja alguses, sest Legia slovakist poolkaitsja Ondrej Duda sai tribüünilt visatud kiviga tabamuse vastu pead.

Publiku seast visatud ese tabas slovakki siis, kui ta tähistas koos meeskonnakaaslastega löödud väravat. Duda viidi küll platsilt kanderaamil minema, kuid mõni minut hiljem naasis mängumees kinniseotud peaga väljaku äärde. Matši peakohtunik, šveitslane Stephan Klossner otsustas siiski, et mäng jääb pooleli.

Legia juhtis Tiranas toimunud kohtumist peatamise hetkeks tänu Nemanja Nikolici ja Jakub Rzeznicaki väravatele 2:1. Kukesi värava lõi Felipe Moreira. Seniseid sarnaseid juhtumeid arvestades määrab UEFA tõenäoliselt Legiale 3:0 võidu ning karistab Kukesit lisaks rahatrahvi või kohustusega pidada teatud arv mänge tühjade tribüünide ees.

Mullu oktoobris põhjustasid Albaania jalgpallifännid suure segaduse Belgradis peetud Serbia ja Albaania vahelises EM-valikmängus, kui keset kohtumist saadeti staadioni kohale lendama droon Suur-Albaania lipuga. Kui Serbia mängijad drooni koos selle küljes rippunud lipuga kinni püüdsid, puhkes nende ja Albaania pallurite vahel rüselus.

Mäng katkestati ning UEFA karistas hiljem mõlemat meeskonda rahatrahviga, võttes lisaks Serbialt kolm punkti ja määrates Albaaniale 0:3 kaotuse. Albaanlased andsid juhtumi Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži ning CAS otsustaski nende kasuks, määrates albaanlastele kaotuse asemel hoopis 3:0 võidu. Albaania ja Serbia kohtuvad teistkordselt 8. oktoobril Albaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles