Flora ja Infonet leppisid väravateta viigiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas peetakse sel nädalavahetusel 21. vooru mängud. Flora võõrustab Infoneti meeskonda ning Postimees tõi kohtumise otsepildis vaatajateni. Matš jäi viiki 0:0 ja see rõõmustas eelkõige Nõmme Kaljut, kes võitis võõrsil Narva Transi 2:0 ja suurendas tabelis Flora ees edu kolme punktini. Päeva kolmandas mängus oli Sillamäe Kalev koduväljakul 4:1 üle Tartu Tammekast.

Kaljul on nüüd 21 mänguga koos 48 punkti, Flora on 45 punktiga teisel kohal. Kolmandat positsiooni hoiab 43 puntiga Tallinna Levadia, aga neil on üks kohtumine varuks. Sillamäe on 38 punktiga neljas ja Infonet 34 punktiga viies.

Enne mängu:

FC Flora – FC Infonet

Reedel 31. juulil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora sai viimases voorus Levadia vastu pea terve teise poolaja ühemehelises enamuses mängida, kuid pidi sellegipoolest leppima 1:1 viigiga, mis tähendab, et põhikonkurente Levadiat ja Nõmme Kaljut pole suudetud sel hooajal viies liigamängus endiselt kordagi võita. Samas pole endale teiste vastaste vastu pea üldse libastumisi lubatud ja nii ollakse liigatabelis endiselt teisel kohal, liidriks tõusnud Kaljust vaid punktiga maas. Infonetiga on tänavu kohtutud kaks korda ja mõlemal puhul peale jäädud.

Märtsis võitis Flora tänu Rauno Sappineni ja Irakli Logua väravatele 2:0, juuli alguses aga Infoneti väravavahi Mihhail Lavrentjevi jämedast eksimusest 1:0. Värava sai ametlikult kirja Flora äärekaitsja Gert Kams, kes tõi paar nädalat hiljem lõpuminutitel meeskonnale võidu ka Paide üle. Lisaks väravate löömisele on Kams kaptenile vääriliselt tüürinud ka Flora kaitseliini, mis on Premium liigas senise hooaja parim – kahekümne mänguga on endale lastud lüüa vaid 13 väravat. Samas on löödud väravate arv Floral esineliku meeskondadest kõige tagasihoidlikum.

Infonet on tabelis jätkuvalt viiendal kohal ja jääb Florast maha juba 11 punktiga, kuid hellitab kindlasti lootusi esikolmik veel kinni püüda. Kaitsemänguga võivad rahul olla nemadki, sest 16 sisselastud väravaga ollakse Flora ja Kalju järel selles arvestuses kolmandal kohal, kuid ise on suudetud lüüa vaid 26 väravat. Samas on meeskond teinud selles valdkonnas viimasel ajal edusamme, sest viimasest seitsmest mängust viies on löödud vähemalt kaks väravat ning kuivale jäädud vaid eelmises kohtumises Floraga. Viimati alistati kodus 3:0 Narva Trans, kui lisaks Transi poolkaitsja Volodõmõr Kilikevitši väravale said jala valgeks ka Vladislav Kozlovs ja Jevgeni Harin.

Suvise üleminekuakna järel täiendas Infonet meeskonda kaitsja Aleksandr Kulinitši ja poolkaitsja Sergei Tumasjaniga, kes mõlemad on juba uue koduklubi eest ka platsil käinud. Tumasjan tegi seejuures debüüdi just eelmises voorus Transi vastu, pääsedes platsile viimaseks pooltunniks. Küll aga ei saa Infoneti peatreener Aleksandr Puštov Flora vastu kasutada poolkaitsjat Kassim Aidarat, kes teenis üle-eelmises mängus Levadiaga punase kaardi, millega kaasnes kahe kohtumise pikkune mängukeeld.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Flora peatreener Norbert Hurt: «Infonet on meeskond, kes teeb korralikult tööd taktikaga ja see teeb mängud nende vastu huvitavaks. Neile meeldib palli vallata ja nad võivad mängida erineva asetusega. Me oleme saanud mõned päeva taastuda ja oleme reedeseks mänguks valmis.»

Flora kapten Gert Kams: «Viimasel korral oli Infonetiga raske mäng. Peame ka selleks kohtumiseks valmis olema, et positiivne tulemus saada. Infonet on hästi organiseeritud meeskond, mistõttu meil tuleb endast kõik anda, et head seeriat Premium liigas jätkata.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Meeskondi lahutab 11 punkti ja see meile üldse ei sobi. Kaks eelmist mängu kaotasime ning sel korral anname endast kõik, et selles kohtumises ei mängiks me lihtsalt võrdselt, vaid et saavutaksime positiivse tulemuse. See saab aga olla vaid üks – võit! Loodame, et kõik meie fännid tulevad meid mängule toetama!»

Infoneti poolkaitsja Vladislav Ogorodnik: «Ees ootab meid tõsine mäng. Oleme juba piisavalt eksinud ning ei tohi enam kaotada ühtegi punkti. Skoori otsustab nii meeskondade valmisolek võitlusteks üks-ühe vastu kui ka võidutahe. Kolme punkti nimel peame andma endast kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles