Kangert ja Kirsipuu osalevad Ausi mälestussõidul

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Astana profiklubi rattur Tanel Kangert teeb eeloleval pühapäeval kaasa Pirital toimuval Lauri Ausi mälestussõidul ehk Maxima GP-l. Pärast kaheaastast pausi osaleb proffide arvestuses ka vanameister Jaan Kirsipuu.

«Tänavune võistlus tõotab tulla erakordselt põnev ning on maiuspalaks kodustele rattaspordihuvilistele. Starti tuleb Eesti hetke kindlasti tuntuim jalgrattur – Astana meeskonna liidri Vincenzo Nibali olulisim abimees Tanel Kangert. «Üllatusesinejana» pakub grupisõidus noorematele kolleegidele konkurentsi meie läbi aegade parim sprinter Jaan Kirsipuu,» lausus võistluse peakorraldaja Tõnu Tamm.

Tanel Kangerti jaoks on pühapäeval Pirital sõidetav Lauri Ausi mälestussõit esimene võistlus pärast 26. juulit, mil ta lõpetas maailma mainekaima velotuuri Tour de France 22. kohaga. Tänavune Lauri Ausi mälestussõit on ajaloos esimene kord, kui 28-aastast Kangertit Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajal võidu sõitmas näeb.

Jalgrattaspordi maailmanimedest osaleb pühapäevasel võistlusel ka leedulane Tomas Vaitkus, kes on 2002. aasta alla 23-aastaste maailmameister eraldistardis. Vaitkus on võitnud ka 2006. aastal maineka Giro d’Italia etapi, edestades toona teiste hulgas tuntud mägedekuningat Alberto Contadori. Kõikidel seni toimunud Lauri Ausi mälestuseks korraldatud võidusõitudel osalenud Soome rattaklubi TWD-Länken ridadest on seekord starti oodatud tänavune põhjanaabrite meister grupi- ja eraldistardis, Samuel Pökälä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles