Venemaa suusatreener hoiatas Alaveri: ära tule meid päästma

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole võimatu, et tuleva aasta kevadest juhendab Mati Alaver Venemaa suusatajaid.
Pole võimatu, et tuleva aasta kevadest juhendab Mati Alaver Venemaa suusatajaid. Foto: Raigo Pajula

Venemaa suusatreener Aleksandr Grušin ei soovita Mati Alaveril tulevikus Venemaa suusakoondise peatreeneri kohta vastu võtta.

 «Ma tean Alaveri hästi, ta on nõukogude aegsest treenerite koolkonnast. Omal ajal õppis ta minult päris palju. Venemaa reaalsuses saab tal olema raske töötada. Varem töötas ta väikse grupiga, kuid meie peatreener peab juhtima naisi ja mehi, noori ja vanu,» hoiatas Grušin. «Alaver, ära tule meid päästma. Sa ei suuda seda, meie naistekoondis on täielikult rikutud ja meestest ainult riismed järel – ehk kolm neli tasemel suusatajat. Koondise metoodiline toimimine on nullilähedane.»

Lisaks kinnitas Grušin, et koondise päästmiseks pole vahendeid.

«Tuleb välja, et palgad pole piisavad ja muid vahendeid pole piisavalt. Ja kui atleedilt küsida, milliste meetoditega treenite, siis vastatakse, et ei teata isegi, mis homsel treeningul kavas,» kirjeldas venelane niru olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles