Peking sai taas olümpia korraldamise õiguse, Rios võetakse kasutusele erakordsed turvameetmed

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee juht Thomas Bach hoiab käes hääletuse võitnud Pekingi silti.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee juht Thomas Bach hoiab käes hääletuse võitnud Pekingi silti. Foto: SCANPIX

OLÜMPIA. Eile sai selgeks 2022. aasta taliolümpia paik, milleks valiti Peking. Hiina pealinn on varem teatavasti võõrustanud suveolümpiamänge (aastal 2008). Seejuures ongi Hiina ajaloos ainus riik, mis on võõrustanud nii suve- kui ka talimänge. Lõppvooru pääses lisaks Pekingile ka Kasahstani suurim linn Almatõ. 

Mängud toimuvad kolmes paigas: osa võistlusi peetakse pealinnas, osa Pekingist 200 kilomeetri kaugusel asuvas Zhangjiakou külas ja osa Pekingist loodesse jäävates Yanqingi mägedes.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) spordidirektori Martti Raju sõnul ta mängude korraldusliku poole pärast ei muretse. «Eks mõlemad valikud olid sellised kauged kohad, ses osas mul isiklikult mingit eelistust ei olnud,» sõnas ta. «Võistluspaikade vahemaad on küll suured, aga eks ROKil on ka mingid reeglid, millest üle ei minda, ja usun, et mängud toimuvad suuremate probleemideta. Kõige olulisem on taliolümpia puhul mägede olemasolu ja kliima, see seab kandidaatidele juba piirangu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles