Tiitlikaitsja Levadia alistas kindlalt Pärnu 5:0

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 21. voorus olid vastamisi tabeli viimasel real olev Pärnu Linnameeskond ja tiitlikaitsja Tallinna Levadia. Hooaja esimeses omavahelises mängus suutsid pärnakad Levadiat üllatada, kuid täna võttis Levadia Raeküla staadionil kindla 5:0 võidu. kahel korral olid täpsed Tarmo Kink ja Igor Subbotin, jala sai valgeks ka Pavel Marin. 

Enne mängu:

Pärnu Linnameeskond – Tallinna Levadia

Laupäeval 1. augustil kell 19.00 Pärnus Raeküla staadionil

Tiitlikaitsja Levadia heitleb tabeli tipus esikoha eest ja Pärnu üritab omakorda pääseda punase laterna rollist, kuid kindlasti mäletavad Levadia mängijad hästi, mis juhtus, kui nad aprillis viimati suvepealinna külastasid – Robert Kirsi ja Greger Könninge väravatest 25 minutiga 2:0 juhtima pääsenud Pärnu oli väga lähedal suurüllatusele ning tiitlikaitsjal tuli 2:2 viigiga pääsemiseks kõvasti vaeva näha. Punkti tõi Levadiale alles seitse minutit enne mängu lõppu Artur Rätteli värav.

Võib-olla oli just see kaheksanda vooru kohtumine hooaega nadilt alustanud Levadiale viimaseks äratuskellaks, kuna sestpeale peetud tosinast kohtumisest on viiki mängitud vaid kolm ja ülejäänud üheksa võidetud. Tänu edukale seeriale ollakse ka liigatabelis kolmandal kohal, liidrist Nõmme Kaljust vaid kahe punkti kaugusel. Eelmainitud kolmest viigist kaks on tulnud FC Flora vastu, kusjuures mõlemas mängus asus Levadia juhtima, ent andis edu käest. Viimati osutus Flora vastu patuoinaks keskkaitsja Artjom Artjunin, kes sai juba teise poolaja alguses punase kaardi ega saa seetõttu mõistagi ka kaaslasi Pärnu vastu aidata.

Levadia tänavune esimene külaskäik Pärnusse lõppes napi pääsemisega. FOTO: Ants Liigus / Pärnu Postimees
Levadia tänavune esimene külaskäik Pärnusse lõppes napi pääsemisega. FOTO: Ants Liigus / Pärnu Postimees Foto: Ants Liigus

Hooaja teises omavahelises kohtumises oli Levadia kodusel Kadrioru staadionil Pärnust 3:0 parem, kui kaks väravat lõi Ingemar Teever ning ühe lisas Artsem Rahmanau. Liigatabelis viimasel kohal olevad pärnakad on aga viimastes voorudes näidanud visa võitlejahinge – nii Sillamäe kui ka Paide vastu tuldi võõrsil välja 1:3 kaotusseisust ning saadi mõlemast kohtumisest kätte vähemalt viigipunkt. Paide vastu oli meeskonna päästjaks keskkaitsja Karl Palatu, kes viigistas oma endise kodumeeskonna vastu seisu viis minutit enne mänguaja täistiksumist.

Halvema uudisena tegi mängus Paide vastu põlvele viga äsja Pärnuga liitunud Martin Vunk, kes ei pruugi laupäevaseks kohtumiseks mängukorda saada. Samuti peab kohtumise Levadiaga vahele jätma Rauno Tutk, põhjuseks kollased kaardid. Levadial puudub jalavigastuse tõttu endiselt poolkaitsja Ilja Antonov, lisaks talle ja Artjuninile ei saa kaartide tõttu kaasa teha ka viimastes mängudes väga heas hoos olnud ning seitsme viimase kohtumisega kuus väravat löönud Siim Luts. Mängukeelu alt on samas vabanenud äärekaitsja Artur Pikk.

Pärnu pidas nädala keskel kohtumise ka Evald Tipneri karikasarja teises ringis, kus oldi püstihädas III liigas mängiva Läänemaa Haapsaluga. Kodus mänginud ja arvestatavat hulka põhimeeskonna mängijaid kasutanud Pärnu päästis täielikust häbist alles Kristian Lenk, kes lõi teisel lisaminutil pärnakate 1:0 võiduvärava.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Premium liigas on jõudnud kätte aeg, kus eksimiseks enam palju ruumi ei ole. Iga punkt on kulla hinnaga. Selles mängus on mõlemal meeskonnal vaja kulda kaevata. Meie väljakutseks peab olema väga hea ja distsiplineeritud kaitsemäng. See oleks ju suur üllatus, kui me FC Levadiat võidaksime, aga tähtis on see, et me ise oleme valmis üllatust tegema.»

Pärnu poolkaitsja Envar Lauter: «Seis on meil juba sellinem, et kui püsima tahame jääda, siis peame kõigilt punkte võtma ja Levadia ei ole mingi erand. Anname endast kõik, et punktid koju jätta!»

Levadia peatreener Marko Kristal: «Mäletame väga hästi, mis eelmisel korral Pärnus juhtus. Selle vältimiseks peame mänguks keskenduma samamoodi nagu esmaspäeval FC Flora vastu. Kokkuvõttes peame suvepealinnast kolm punkti ära tooma.»

Levadia keskkaitsja Taavi Rähn: «Kahes senises mängus oli meil Pärnu Linnameeskonnaga kõvasti tegemist ja küllap said nemadki kindlust, et suudavad meiega mängida. Laupäeval üritavad pärnakad kaitsest lähtuvalt tegutseda ja loodavad kontrarünnakutele. Me peame mänguks väga hoolikalt keskenduma ega tohi vastast alahinnata. Üritame teha hea mängu, oma võimalused ära kasutada ja võiduga koju tagasi tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles