Kahevõistluse olümpiavõitja tegi Kesk-Aasia olümpialinnad maatasa

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jörgen Graabak.
Jörgen Graabak. Foto: Vitaliy Belousov/RIA Novosti

Rahvsuvaheline Olümpiakomitee (ROK) valis eile 2022. aasta taliolümpiamängude korraldajalinnaks Pekingi, mis endestas hääletusel napilt Kasahstani suurlinna Almatõd.

Kui Norra rahvusringhääling küsis eelmisel aastal Sotšis kahevõistluses kahekordseks olümpiavõitjaks tulnud Jörgen Graabakilt, mis ta valikust arvab, ei kostunud 24-aastase sportlase suust just kuigi kiitvaid hinnanguid.

«Esiteks, need riigid, mis rikuvad inimõigusi, oleks ROK pidanud kohe koos saba ja sarvedega konkursilt välja viskama. Oleks normaalne, kui olümpiat saaksid korraldada ainult demokraatlikud riigid, aga nüüd oleme õnnetus olukorras, kus just sellised riigid ei taha ennast olümpiaga seostada,» ütles Graabak.

Lisaks teeb talle muret Kesk-Aasia ja Hiina suurlinnade õhukvaliteet. «Olen Almatõs võistelnud ja seal oli õhk nii paks, et välja minnes tuli orienteerumiseks kompass kaasa võtta. Aga sama asi on ilmselt Pekingiga - see on suur linn ja palju saastet. See kõik pole üldse tervislik, aga me peame sellega kahjuks arvestama,» sõnas Graabak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles