Takistussõitja Rein Pill sai Riias olulise võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill hobusel A Brok.
Rein Pill hobusel A Brok. Foto: Külli Tedre

Riias peetakse käesoleval nädalavahetusel  rahvusvaheline takistussõiduvõistlus, mille raames toimub pühapäeval ka maailmakarika etapp. Rein Pill on peale vigastusest tingitud pikka võistluspausi taas sadulas ja laupäeval õnnestus tal hobusega A Brok võita päeva olulisem sõit.

Kahefaasilises parkuuris kõrgusel 140 cm oli stardis kokku 34 võistluspaari, kellest 14-l õnnestus pääs teise faasi. Pill ja A Brok näitasid kiiret minekut ja suutsid puhta sõiduga Andis Varna (LAT) ja KS Coradina ees võtta esikoha. Kolmandaks platseerusid  Kristaps Neretnieks (LAT) ja For Fan. 

Gunnar Klettenberg ja Traffic tegid samuti vigadeta sõidu ja saavutasid kõrge viienda koha. Klettenberg oli 12-l auhinnalisel kohal ka oma teise hobusega Lance S. Kaheksandale kohale tulid Oliver Karma ja Vanco Z, Urmas Raag oli samuti auhinnalistel kohtadel kahe hobusega – Carlos ja Ibelle Van De Grote Haart.

Hästi läks Pillil ka päeva esimeses 6-7 aastaste hobuste sõidus kõrgusel 120/125 cm, kus Sinequamoniga platseeruti kolmandaks. Samas sõidus olid neljandal kohal Tarmo Kutsar ja Little John N ning viiendad Renek Rosenberg ja Palomo TT. Samuti jõudsid auhinnalisele kohale Tiit Kivisild ja Sullivan.

135  cm Jokkeriga sõidus saavutasid auhinnalised kohad Kivisild ja Donna Paola ning Klettenberg ja Quote.

Reedese võistluspäeva parimad tulemused sai kirja Urmas Raag. Piccolinaga saadi 130 cm parkuuris kõrge teine ja Ibelle Van De Grote Haartiga 140 cm kiirusparkuuris neljandas koht.  130 cm sõidus tuli auhinnalisele kohale ka Ketlin Ramjalg hobusel Qatimini Des Vergers Z, kes ajasid küll esimeses faasis maha ühe lati, kuid tegid kiire aja.

Klettenberg ja Traffic tulid kuuendaks 140 cm sõidus, kus ühe veaga said auhinnalised kohad veel Renek Rosenberg ja Helios De Muze ning Tiit Kivisild ja Sullivan.

Noorte hobuste kahefaasilises sõidus said puhaste sooritusega auhinnalised kohad Rosenberg ja Palomo TT, Heiki Vatsel ja Ilayza ning Klettenberg ja Vivaldi.

Võistlus jätkub homme,  mil kavas ka maailmakarika etapp, kus on ühtlasi võimalus täita Rio OM kvalifikatsioon ja kogutakse Longines edetabeli punkte. Kõik tulemused on leitavad siit: http://www.leflatvia.lv/web/?id=415813

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles