Ekstreemne ilm pani maailma krossiparemiku Kiviõlis tõsiselt proovile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10-kordne maailmameister Daniel Willemsen koos Robbie Baxiga Kiviõli mudas kihutamas.
10-kordne maailmameister Daniel Willemsen koos Robbie Baxiga Kiviõli mudas kihutamas. Foto: Rauno Kais

Eile sõideti kaheksandat aastat toimuva Kiviõli Motofestivali raames selle aasta külgvankrite MM- ja quadracerite EM-etappide kvalifikatsioonid, kuid mitu tõsist vihmasadu muutsid raja olukorra selliseks, et rahvusvahelise žürii otsusega selgusid tänasesse külgvankrite finaalidesse pääsejad tavapärasest veidi kergemalt.

Kuna paar kohta olid rajal liiga vesised, siis otsustati, et külgvankritel turvalisust silmas pidades kvalifikatsioonide võidusõite ei peeta ning tänased finalistid selgusid kvalifikatsioonisõitude eelsete treeningsõitude ringiaegade põhjal. Nende tulemusena olid kolm kiiremat meeskonda tänavused MM-liidrid, hollandlane Etienne Bax ja lätlane Kaspars Stupelis (WSP Zabel), prantslased Valentin Giraud – Nicolas Musset (WHT KTM) ja belglane Jan Hendrickx koos hollandlase Ben Van Den Bogaart'iga (WSP Husqvarna).

Eesti meeskondadest pääsesid tänastesse sõitudesse Kert Varik – Haralds Kurpnieks, Raido Riim – Arno Peever, Gert Gordejev – Maarek Miil (kõik WSP Zabel), Renee Reinu – Juhan Paabstel (WSP KTM), Markus Normak – Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel), Argo Põldsaar – Ruslan Talf ja Ülar Karing – Krister Karis (mõlemad AYR KTM).

Quadid said aga oma kvalifikatsiooni sõidetud, kuna nendel ühisstarti ei olnud. Selles näitas kiireimat ringiaega käesoleva aasta Euroopa meistrivõistluste kindel liider lätlane Edgars Mengelis (Yamaha), kellele järgnesid valitsev Euroopa meister hollandlane Mike Van Grinsven (WSP) ja eestlaste parimana Priit Järvloo (Kawasaki), kes hoiab tänavu sarjas neljandat kohta.

Ka teised eestlased said kirja head kohad, kui Kaspar Kangur (Honda) oli 5., Martin Adamson (Husqvarna) 6., Martin Filatov (Honda) 11., Kaspar Haiba (Yamaha) 13., Henri Mündi (KTM) 16., Rene Tarend (Yamaha) 21. ja Mauri Kirsip (Yamaha) 26.

Tänane finaalidepäev algab kell 11.00 autogrammisessiooni ja võistluste piduliku avamisega. Esimene võistlusstart antakse 12.15, kui algab quadide EM-etapi esimene finaalsõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles