Piiroja rallikross sõideti keerulistes rajaoludes, võitis Baumanis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Baumanis Piiroja rallikrossil.
Janis Baumanis Piiroja rallikrossil. Foto: Piret Jaani

Eile Piiroja rallikrossirajal sõidetud Eesti meistrivõistluste 4. etapp läheb ajalukku kui raskeimates tingimustes sõidetud rallikrossivõistlus. Mitmel päeval enne võistlust sadanud lausvihm muutis raja pehmeks, et mitte öelda läbimatuks. Ometi startis sel päeval etapivõitu püüdma 29 võistlejat.

Klassis TouringCar oli eelmist Piirojal saadud etapivõitu  kaitsmas Rommi Pukk, kellele pakkusid kõva konkurentsi Kalmer Vaht ja Margo Soomets. Nende kolme mehe vahel jagati sellises järjestuses ka tagaveoliste masinate klassis poodiumikohad.

Klassis Super1600 näitas rasketes tingimustes head minekut Arvo Kask, kes võttis ka etapivõidu. Tema suurim konkurent Janno Ligur tegi teises eelvoorus ootamatult sõiduvea ja lõhkus oma auto mitmeid kordi üle katuse käies täielikult. Selle klassi 4. etapi võidukarika saigi Arvo Kask, teise koha võitles välja Tõnu Peek ja kolmanda Andre Kurg.

Kask kindlustas etapivõiduga punktitabelis oma liidrikohta, edestades teisele kohale tõusnud Kurge 24 punktiga. Janno Liguri kukutas ebaõnnestunud etapp kolmandaks ning ta jääb Andre Kurest maha 6 punktiga (68 punkti). Loodetavasti jõuab Euroopa meistrisarjas kaasa lööv Ligur oma masina järgmiseks etapiks korda teha ja on taas rajal.

Heas hoos oli Junior 1600 klassi sõitja Georg Orr, kes jõudis välja nn suurde finaali ja sai finišilipu kolmandana. See tagas talle ka Junior-klassis etapivõidu. Noorteklassi teine koht läks Venemaa sõitjale Pavel Krõtševskile. Kolmanda koha karika sai noor Soome võidusõitja Sami-Matti Trogen. Orr on pärast nelja etappi kogunud 72 punkti ja tõusis Junior-klassis sarja liidriks. Teist kohta hoiab eelmise aasta meister Mihkel Varul (punkte 68).

Nelikveoliste masinate klassis SuperCar võidutses taas lätlane Janis Baumanis, kel õnnestus edestada Ricardo Bortkevitšit ning Oliver Obergi. SuperCar klassi punktitabelit juhib pärast 4. etappi Baumanis 86 punktiga. Hoolimata ebaõnnest Piiroja etapil suutis Andri Õun oma teise positsiooni 74 punktiga säilitada. Temast jääb vaid punkti kaugusele Ricardo Bortkevitš.

Järgmine etapp Eesti MV rallikrossis sõidetakse 15. augustil Vasalemma rallikrossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles