Video: mootorrattur rikkus võitu jahtinud tippratturi sõidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg Van Avermaet (esiplaanil).
Greg Van Avermaet (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Eile peetud San Sebastiani ühepäevasõidul pidi suure pettumuse üle elama Greg van Avermaert, kes ründas viimasel tõusul ja suutis konkurentide eest ära sõita, kuid põrkas siis kokku kaamerameest vedanud mootorrattaga ja pidi katkestama, kuna tema ratas purunes.

«Tõus oli järsk ja mootorrattur sõitis mulle liialt lähedal,» vahendab Cyclingnews BMC tiimis sõitva van Avermaeti sõnu. «Ta sõitis mulle täpselt tagarattasse. Raam ja tagaratas purunesid, nii et sõit sai minu jaoks sellega läbi. Ei tea, mida mootorrattur mõtles, mulle ta igatahes midagi ei öelnud. Võib-olla andis ta lihtsalt natuke liiga palju gaasi ja sõitiski mulle otsa,» kirus belglane.

Järgmisena ründas britt Adam Yates (Orica-GreenEdge) ja suutis samuti peagrupi eest ära sõita, ent kuna tehnikaviperuste tõttu kadus side otsepildi signaali vahendanud lennukiga, olid korraldajad ja tiimid ajavõtu osas teadmatuses. Viimastel kilomeetritel üritas Yates veel sõidu käigu kohta tiimi autost infot saada, kuid ei kuulnud raja ääres maruliselt kaasa elanud pealtvaatajate tõttu midagi ja eeldas, et tema ees on veel jooksikuid.

Nii ületaski britt lõpujoone esimesena, teadmata, et on sõidu võitnud. «Mul polnud tõepoolest aimugi, mis eespool toimub, nii et andsin lihtsalt täiega minna. Võitsingi, aga sel hetkel ma seda ei teadnud,» naeris Yates ise pärast võidukat finišit. 15 sekundit temast hiljem ületas lõpujoone 15-meheline grupp, kuhu kuulusid teiste seas näiteks teise-kolmanda koha saanud Philippe Gilbert ja Alejandro Valverde ning Joaquim Rodriguez, samuti Rigoberto Uran, Roman Kreuziger ja Michele Scarponi.

Samas grupis oli parima Astana klubi ratturina ka Jakob Fuglsang. Tour de France'i terviseprobleemide tõttu pooleli jätnud Rein Taaramäe tuli üle lõpujoone 62. kohal, kaotades võitjale 3.53.

Life always has some surprises! Hit by motorbike today! Waiting for a call from the organization. #sansebastian #bmc

A photo posted by Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles