Kiviõli mäenõlva vallutanud Urmas Põldma võitis ajaloolise Euroopa meistritiitli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Põldma.
Urmas Põldma. Foto: Rauno Kais

Eile toimusid Kiviõlis peetava motofestivaali raames ajaloo esimesed Euroopa meistrivõistlused mootorrataste mäkketõusus, kus pea 3000 inimese ees käis mäge vallutamas ühtekokku 21 vaprat meest.

Euroopa meistrivõistlustel on sellel hooajal kaks masinaklassi: «Modified» (kuni 700cc) ja «Unlimited», kus mootori kubatuur 700 kuni 2000cc. Iga klassi sõitja sai mäge vallutada neli korda ja arvesse läks kiireim aeg, juhul kui ta edukalt mäe tipus olevasse lõppu jõudis.

Väiksemas klassis võidutses norralane Ivar Gynnild, kes jõudis mäkke 17,4 sekundiga. Teise koha sai Tenny Tuvikene (18,71 sek) ja kolmanda samuti eestlane Jaanus Hugo Ermits (18,97 sek). Suuremas klassis saavutas aga ajaloolise võidu Urmas Põldma, kes viis oma nitroga varustatud tsikli mäkke päeva kiireima ajaga - 16,61 sekundit. Oma teise medali, seekord hõbedase, sai Gynnild (17,71 sek) ja pronksi sai võistluse organisaator Billy Toomla (19,24 sek), kes sõitis oma kiireima aja välja alles viimases voorus.

Tänasel motofestivali teisel päeval sõidavad oma MM-etapi külgvankrid ja EM-etapi quadracerid. Esimene võistlusstart anti kell 12.15 quadide EM-etapi esimesele finaalsõidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles