Galerii: Lauri Ausi mälestussõidu võitis 18-aastane tulevikulootus

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Pirital peetud Lauri Ausi mälestussõidu võitis 18-aastane saarlane Karl-Patrick Lauk, kes rebis enne finišijoont lahti kõikidest konkurentidest.

Teise koha sai soomlane Aleksi Hänninen, kolmas oli tema kaasmaalane Juho Hänninen.

Võistluse käigus läbiti kokku 21 kuuekilomeetrilist Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringi. Juba võistluse keskel rebis peagrupist lahti 13-liikmeline jooksikute grupp. Viimastel ringidel suutis Lauk koos kahe soomlasega omakorda teistest ette rebida ning finišiheitluses omakorda polnud teistest Laugile vastast.

«Viimase ringi tõusul ütlesin soomlastele, et peame nüüd kõvasti vajutama, muidu võivad teised meile järele tõmmata. Samas olin sel hetkel kindel, et kui läheme koos finišisse, suudan vajadusel kõige kiiremini spurtida,» kirjeldas võitja, 18-aastane Karl Patrick Lauk sõidu võtmehetki. «See on kindlasti üks minu tähtsamaid võite, olen alati tahtnud Lauri Ausi mälestussõitu võita.»

Väga muljetavaldava tulemuse tegi Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär, 54-aastane Urmas Karlson. Kogu võistluse juhtgrupis püsinud Karlson finišeeris 11. kohaga, kaotust võitjale oli 1 minut ja 9 sekundit.

Lauri Ausi memoriaalil osalesid ka praeguse hetke Eesti parim jalgrattur Tanel Kangert (Astana) ja karjääri lõpetanud sprindiäss Jaan Kirsipuu. Kangert ületas lõpujoone peagrupis, Kirsipuu katkestas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles