Esikolmiku tase ja tuleva hooaja võimalused

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Soomes ralli viimasel päeval.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Soomes ralli viimasel päeval. Foto: Timo Anis

Ott Tänak ja Raigo Mõlder ei visanud Soome MM-rallil pärast reedest suurt ajakaotust püssi põõsasse, vaid tõestasid ralli teises pooles, et suudavad olla maailma parimate kihutajatega võrdselt kiired, ent samas korrektselt teel püsida. Tasuks said nad lõpuks väärika 5. koha ning teenisid otsustajate silmis tuleviku jaoks olulisi plusspunkte.

Soomes võidutsenud Jari-Matti Latvala ja teise kohaga leppinud MM-sarja üldliider Sebastien Ogier olid omaette klassist. Ülejäänutega võrdluses on aga eestlased suures konkurentsis. «Kolmanda koha eest oleks võinud siin sõita küll,» nentis Tänak ralli finišis. Tema sõnu kinnitavad kuivad numbrid – arvestades ainult laupäeval ja pühapäeval sõidetud kiiruskatseid, oli tema tulemus kolmanda koha saanud Mads Östbergiga võrdne.

Mõistagi pole selline võrdlus emotsionaalselt, ega tulemuse poolest võrreldav poodiumikohal lõpetamisega, kuid rallimaailmas otsuseid langetavatele inimestele jäävad sellised detailid silma. See andis ka Mõlderile võimaluse tunnistada, et boss – M-Spordi pealik Malcolm Wilson – oli nende sõiduga rahul. «Kahele esimesele me praegu vastu ei saa, teistega võime vabalt võidelda,» positsioneeris ta ennast ja Tänakut rallimaailmas.

Kuna kokkuvõttes kõrge koha saavutamise võimalus luhtus eestlaste jaoks juba ralli alguses, siis ülejäänud kihutamise pidid nad pühenduma tõestamaks, et tahavad ja suudavad ka näiliselt lootusetus olukorras kiiresti ja puhtalt sõita. Tänaku sõnul kipub sellises olukorras paljudel sõitjatel motivatsioon kaduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles