Priit Järvloo kerkis kodusel EM-etapil poodiumile

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quadide poodium.
Quadide poodium. Foto: Rauno Kais

Täna sõideti Kiviõlis külgkorvide MM- ja quadracerite EM-etapid, kus jätkasid häid esitusi Eesti sõitjad ja seda mõlemas masinaklassis.

Kõige paremini läks quadil võistleval Priit Järvlool (Kawasaki), kes lõpetas esimese sõidu kolmandana. Sõidu võitis selle aasta Euroopa meistrivõistluseid kindlalt juhtiv lätlane Edgars Mengelis (Yamaha), kes tõusis liidriks, kui eelmise aasta Euroopa meister Mike Van Grinsven (WSP) katkestas purunenud tagatelje tõttu. Sõidu lõpetas teisena tšehh Zdenek Polacek (KTM), kes jäi Mengelisest 32,1 sekundit, kuid edestas napi 1,8 sekundiga Järvlood. Hästi sõitsid ka Martin Filatov, Kaspar Kangur (mõlemad Honda) ja Kaspar Haiba (Yamaha), kes lõpetasid kohtadel 6.-8. Väga hea alguse teinud ja pikka aega esiviisikus kihutanud noorsõitja Martin Adamson (Husqvarna) oli sõidu lõpuks 13., Mauri Kirsip 18. ja Rene Tarend (mõlemad Yamaha) 22. Eelmisel aastal Kiviõlis kolmanda koha saanud Henri Mündi (KTM) pidi sõidu tehnilistel põhjustel juba teisel ringil pooleli jätma.

Teises sõidus Van Grinsveni quad pidas vastu ja ta võitis sõidu 13,9 sekundiga Mengelise ees. Kolmandaks sõitis end avasõidus 15. koha saanud venelane Daniil Vlasov (Honda), kes jäi lätlasest 1,8 sekundit. Esikuuikusse sõitsid end veel Polacek, Filatov ja Järvloo. Adamson tegi ka teises sõidus südi esituse ja oli 7., Haiba lõpetas 11., Kirsip 12. ja  Tarend 14. kohal. Mündi ja Kangur pidid sõidu tehnilistel põhjustel pooleli jätma.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Mengelis 47 punktiga, teine oli Polacek (40 p) ja kolmas Järvloo (35 p). Filatov (31 p) sai 4., Haiba (23 p) 9., Adamson (22 p) 10., Kangur (14 p) 13., Kirsip (12 p) 14. ja Tarend (7 p) 19. koha.

Meistrivõistluste liidrina jätkab Mengelis 217 punktiga, eelmise etapi vahele jätnud Van Grinsven (150 p) on teine ja Järvloo tõusis 141 punktiga kolmandaks. Viiest etapist kahel osalenud Filatov (71 p) on tabelis 10. Eelmise Läti etapi võitnud, kuid hiljuti trennis end vigastanud Sten Jupaschevski (47 p) on 13. Esimese kahekümne sekka mahub samuti kahel etapil osalenud Haiba, kes on 38 punktiga 17.

Külgvankritel võitis avasõidu belglane Jan Hendrickx koos hollandlase Ben Van Den Bogaart’iga (WSP Husqvarna), kellele järgnesid MM-liider hollandlane Etienne Bax ja lätlane Kaspars Stupelis (WSP Zabel) ja 10-kordne maailmameister Daniel Willemsen ja Robbie Bax (WSP Zabel). Oma aasta parima sõidu tegi Kert Varik, kellel korvimeheks lätlane Haralds Kurpnieks. Mehed (WSP Zabel) heitlesid enamuse sõidust esikümnes ja ületasid lõpujoone 7. kohal. Gert Gordejev – Maarek Miil (WSP Zabel) tegid samuti oma hooaja parima esituse olles 11. koha. Raido Riim – Arno Peever (WSP Zabel) ületasid lõpujoone 13. kohal ning 20 sekka punktidele sõitsid end ka Ülar Karing – Krister Karis (AYR KTM). Teistest Eesti meeskondadest olid Argo Põldsaar – Ruslan Talf (AYR KTM) 21., Markus Normak – Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel) 22. ja Renee Reinu – Juhan Paabstel (WSP KTM) 24.

Teises sõidus olid parimad avasõitu kindlalt juhtinud, kuid mootori purunemise tõttu sõidu katkestanud prantslased Valentin Giraud – Nicolas Musset (WHT KTM). Teiseks sõitsid end jälle Bax ja Stupelis ning kolmandaks Hendrickx – Van Den Bogaart. Varik – Kurpnieks tegid taas hea sõidu lõpetades sõidu 8. kohal. Gordejev – Miil olid taas 11. ja Riim – Peever 16. Napilt jäid punktita 21. koha saanud Normak – Kasesalu, Reinu – Paabstel olid 23., vahepeal korvimehe Talfi rajale kaotanud Põldsaar 24. ja Karing – Kindel 27.

Kahe sõidu tulemusena said etapivõidu Hendrickx – Van Den Bogaart (45 p), kellele järgnesid Bax – Stupelis (44 p) ja Willemsen – Bax (38 p). Varik – Kurpnieks olid 27 punktiga 7., Gordejev – Miil (20 p) 12., Riim – Peever (13 p) 15. ja Karing – Karis (1 p) 23 p.

Maailmameistrivõistlustel on endiselt liidrid Bax- Stupelis (482 p), teisena jätkavad Giraud –  Musset (437 p) ja kolmandana Hendrickx – Van Den Bogaart (423 p). Varik – Kurpnieks tõusid tabelis kaks kohta ja platseeruvad nüüd 111 punktiga 14. kohal. Ainult osadel etappidel osalenud Gordejev – Miil on 41 punktiga 25.

Quadide Euroopa meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel Lätis Kegumsis, kus toimub ka külgvankrite MM-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles