Eesti meistrivõistluste etapil võidutsesid Rammo, Pohlak ja Väinsalu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Riina Ramst

Tallinna Sadam Purjetamise Eesti Meistrivõistluste etapi Kalev Jahtklubi meistrivõistluste finaalide päeva saatis üpris tugev ja muutlik maatuul, mis tähendas, et võitmiseks oli vaja teha väga õigeid otsuseid ning eksimisruumi eriti polnud. Ühepaatidest oli Laser Radialil kõigist üle Anna Pohlak, Standardil Karl-Martin Rammo ja Finnil Lauri Väinsalu. Kahepaatidest võitsid regati F18 katamaraanil Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre ning 470 klassis Ilmar Rosme ja Enely Liepkalns.

Viimane võistluspäev algas kahe fliidisõiduga, mis lõpetasid eelsõitude seeria. Kokku üheksa fliidisõidu tulemuste alusel pääsesid Laser Radial ja Standard ning F18 klassides esimesed kolm otse kuldfinaali, 4.-10. positsioonil olnud sportlased aga läbisid hõbefinaali, mille võitja sai samuti pääsu kullasõitu. Tagasihoidlikuma osalejate arvuga Finn ja 470 klassides lõpetas võistluse finaalide asemel topeltpunktid andnud medalisõit.

Laser Radial klassis said fliidisõitude tulemuste põhjal otse kuldfinaali Anna Pohlak (TJK), Tavo Annus (ROPK) ja Kristo Õunap (SMS). Hõbefinaalist lisandus neile konkurentsi pakkuma Christopher Juul (TJK). Üpris tihedas finišis võttis võidu siiski võistluse avapäevast alates liidrina püsinud Pohlak, teisena lõpetas otsustava sõidu Õunap ning kolmandaks tuli Annus.

Pohlaku sõnul oli võistlus põnev: «Olid huvitavad sõidud ja mul on hea meel, et nooremadki konkurendid purjetavad väga targasti. Uus finaalsõitudega võistlusformaat on sportlastele isegi siis, kui eelsõitudega on suur edu saavutatud, üsna pinev, kuid pealtvaatajatele kahtlemata atraktiivne. Võib öelda, et pinget jagus kuldfinaali finišini välja.»

Laser Standardil kvalifitseerusid fliidisõitude seeriast kuldsesse finaali Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK), Mihkel Väli (ROPK) ja Georg Haud (ROPK) ning hõbefinaali võitjana Martin Aruja (ROPK). Kindlalt ja kõigutamatult võitis kuldfinaali Rammo, teiseks tuli Väli ning kolmandaks ülinapi eduga Haud.

«Uus formaat on kihvt. On äge, kui toimub arvuliselt rohkem lühemaid sõite, mis hoiab põnevust üleval. Lootsin küll, et noored mulle veidi tugevamat konkurentsi pakuvad, kuid praegu olid vahed ikkagi suured. Kokkuvõttes oli muidugi tore võistlus ja olen igati rahul, et osalesin,» ütles Rammo.

F18 katamaraanil lunastasid eelsõitudest otsepääsu kuldfinaali Aivar Soo ja Uku Kuusk (HJK), Andres Laul ja Ain Roosma (SRA NYCS) ning Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre (SRA NYCS), hõbefinaali alusel aga August Luure ja Erki Laur (SRA NYCS). Viimane sõit osutus dramaatiliseks – taktikalise sõiduvea teinud Soo ja Kuusk ning Laul ja tema soodimehena Roosmat asendanud Indrek Ilves pidid leppima vastavalt teise ja kolmanda lõpptulemusega ning kuldsed medalid riputati kaela Saarnakile ja Tamrele.

Finnil juhtis topeltpunktid andnud medalisõidu eel Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) ning vaatamata seal saadud kolmandale resultaadile kuulus regati võit lõppkokkuvõttes ikkagi talle. Medalisõidu võitja, soomlane Mikael Hyryläinen teenis välja hõbemedali ning kolmanda koha autasu sai Harles Liiv (ROPK).

470-l läksid medalisõitu liidripositsioonilt Mari Põldmaa ja Johanna Poksi (TJK). Medalisõidu võitjana saadud punktiedu viis lõpptulemusena esikohale siiski Ilmar Rosme ja Enely Liepkalnsi (KJK). Kolmandaks tulid Põldmaa ja Poksi järel Kristel Sigrid Tihamäe ja Reelika Martoja (KJK).

Laser Radial klassis võistles 24, Standardil 9 ja Finnil 4 purjetajat. Kahepaatidest oli 470 klassis osalemas 3 ja katamaraanil F18 7 tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles