Korvpallikoondise kaks eri nägu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman.
Rain Veideman. Foto: Tairo Lutter

Septembris peetavaks EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti korvpallikoondis alustas kontrollkohtumisi Moskva lähedal Novogorskis, kus kaks korda jäädi alla Venemaale. Laupäeval kaotas Eesti kaheksa, eile 13 punktiga. Koondise peatreeneri sõnul oli hea, et kummalgi juhul ei antud tugeva meeskonnaga heideldes alla ja võideldi lõpuni.

Laupäevane mäng süstis palluritesse ilmselt rohkem enesekindlust, sest viimasel veerandajal mindi isegi korra juhtima. Pealegi oli mängupilt sarnane sellega, mis Eesti koondise EMile viis – kaitsest lähtuv, võitluslik ja üsna väikse skooriga. Eile oli olukord vastupidine. Pallikaotustega patustati koguni 23 korral ja Venemaale kingiti ohtralt kiirrünnakuid.

Laupäevase esituse hindas pühapäevasest paremaks ka Tiit Sokk. Juba eilsel avapoolajal lasti venelastel visata 48 punkti. «See polnudki nii kohutav kui nende esimese veerandi 25 punkti umbes kaheksa minutiga. Kaitses tegime selgelt kehvema partii. Edaspidi läks paremaks, aga mängu me päriselt tagasi ei saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles