Kenny Kivikas jõudis MMil esmakordselt 30 parema sekka

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenny Kivikas ja Evely Kaasiku
Kenny Kivikas ja Evely Kaasiku Foto: Elo Saue

Orienteerumise MM-võistlustel Šotimaal jagati pühapäeva õhtul sprindirajal välja esimesed individuaalmedalid. Eestlastest olid endale finaalikoha ehk koha 45 parema seas välja teeninud Evely Kaasiku ja Kenny Kivikas.

Naiste seas purustas päev varem Taani võistkonna sprinditeates võidukalt finišisse toonud Maja Alm ka täna konkurentide igasuguse vastupanu meeletu tempoga, millele võrdväärset ei olnud kellelgi vastu panna. Linnulennult 3,8 km pikkusel rajal Forres’i väikelinna tänavatel ja parkides oli tema võiduaeg 13.32,5. Hõbemedal läks üllatajale Ukrainast, Nadja Volõnskale ajaga 14.12,3 ja pronksi sai eilegi Venemaa võistkonna kolmandana finišisse toonud Galina Vinogradova ajaga 14.24,5. 

Evely Kaasiku tulemuseks oli 35. koht ajaga 16.09,8. Evely ise oli enda sooritusest ilmselgelt häiritud: «Kehvasti läks! Viimasel hetkel enne starti tuli võistlusnärv sisse ning ma ei suutnud enam kaardilugemisele keskenduda. Jooksin korduvalt õigetest ärapööramistkohtadest mööda. Vastupidiselt ootustele olin füüsiliselt valmis ja tehniliselt rabe.» Ülehomsele lühirajale vaatab Kaasiku siiski optimistlikult: «Metsas on mul teine minek!»

Meeste seas oli konkurents kõrgetele kohtadele kordades tihedam. Üks favoriitidest, väga kiire staadionijooksjana tuntud belglane Yannick Michiels juhtis võistlust raja esimesel poolel veenvalt, kuid kaotas siis ühe teevalikuga väärtuslikke sekundeid ja lisaks kukkus õnnetult ühest meetrikõrgusest aiast üle hüpates. Kukkumisega haiget saanud mehel ei olnud pärast enam seda kiirust, mis raja alguses ning tal tuli lõpuks leppida 5. kohaga 8 sekundi kaugusel võitjast.

Kiireim mees oli eile hoopis kahekordne Euroopa sprindimeister, rootslane Jonas Leandersson, kelle aeg 4,1 km pikkusel rajal oli 13.12,1. Hõbeda sai šveitslane Martin Hubmann (13.14,0) ja pronksi rootslane Jerker Lysell (13.16,6). Kenny Kivikas tegi oma senise karjääri parima soorituse tippkonkurentsis ja jõudis tiitlivõistlusel esimest korda 30 parema hulka. Täpselt üheminutine kaotus võitjale andis 27. koha.

Kenny kommenteeris enda sooritust naeratus näol: «Orienteerumistehniliselt oli see minu elu parim sooritus, millega olen võrdlemisi rahul. Füüsiliselt oli hiljuti läbi põetud haiguse tõttu raske.» Kenny sõnul läks ta rajale avatud meelega: «Ma ei planeerinud kodus selles maastikule ühtegi rada. Teadsin, et saan hakkama, ükskõik, milline rada ees ootab!»

Esmaspäev on MM-il puhkepäev, teisipäeval võisteldakse lühirajal. Eestlastest on stardis Timo ja Lauri Sild, Evely Kaasiku ja Annika Rihma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles