Jalgpalli otsepilt: Flora alistas võõrsil Sillamäe Kalevi ja tõusis Kalju kannule

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas peetakse nädala alguses ette ära neli 27. vooru mängu ning ainsas tänases kohtumises olid vastamisi mullune hõbe ja pronks ehk Sillamäe Kalev ja FC Flora. Mängu võitis FC Flora, kes alistas võõrustajad Maksim Gussevi 30. minuti väravast, seisuga 1:0 kohtumine lõppeski.

Mäng on järelvaadatav!

Enne mängu:

Sillamäe Kalev – FC Flora

Esmaspäeval 3. augustil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Flora on pisut ootamatult sattunud seisu, kus Sillamäe vastu ei või nad endale naljalt kaotust lubada – eeldusel, et Nõmme Kalju saab kodus jagu tabeli punasest laternast Pärnust, kasvaks niisugusel juhul vahe liidritega juba kuue punktini. Mullu võttis Sillamäe florakatelt hõbemedali enda valdusesse just viimases voorus peetud omavahelises mängus, tänavu on aga kaks korda peale jäänud Flora tahe. Märtsi lõpus alistati Sillamäe 3. vooru mängus koduplatsil tänu Rauno Sappineni väravale 1:0, kolm kuud hiljem olid Flora võidunumbrid Sillamäel 2:1.

Tolles kohtumises valmistas Kalev mängu lõpuminutitel florakatele korraliku ehmatuse, kui Igor Dudarev saatis palli poolelt väljakult Mait Toomi väravasse ja ka viigitabamus polnud kaugel. Selg on enne kolmandat kohtumist vastu seina ka Sillamäel, sest võidu korral tõustaks tabelis kolmandat kohta hoidvast Florast vaid nelja punkti kaugusele, kaotuse korral käriseks mahajäämus esikolmikust aga juba vähemalt üheksale punktile ning ühes sellega tuhmuksid tugevalt ka Sillamäe medalilootused.

Flora viigistas nädala eest kodus 1:1 Tallinna Levadiaga ning pidi mõru pilli alla neelama ka neli päeva hiljem, kui järjekordne kodumäng Infonetiga lõppes väravateta viigiga. Mängus, kus kolksusid korduvalt väravaraamid ja mõlemad väravavahid hiilgasid suurepäraste tõrjetega, oli juba näha märke florakate väsimisest ning seda tunnistas pärast lõpuvilet ka meeskonna peatreener Norbert Hurt, lubades mänguks Sillamäega koosseisus värskuse nimel muudatusi teha.

Flora ja Infonet eelmises voorus väravateni ei jõudnud. FOTO: Jaanus Lensment
Flora ja Infonet eelmises voorus väravateni ei jõudnud. FOTO: Jaanus Lensment Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Flora peab 13 päeva jooksul koguni neli mängu ning nende graafik on raske, sest lisaks juba selja taha jäänud mängudele Levadia ja Infonetiga ning esmaspäevasele kohtumisele Sillamäega ootab neid juba laupäeval ees kodumäng Narva Transiga. Viimati lõppes piirilinlaste külaskäik Lillekülla seejuures üllatusliku 1:0 võiduga.

Sillamäe on viimastes voorudes esikolmikust küünte ja hammastega kinni hoidnud. Väravaid suudetakse lüüa, selle märgiks on ka viimases voorus kodus Tartu Tammekast 4:1 jagu saamine. Kaks tabamust sai kirja Jaroslav Kvassov, täpsed olid veel ka Janar Toomet ja Aleksandr Volkov. Enne seda alistati aga võõrsil tänu Denis Vnukovi suurepärasele karistuslöögile ja Aleksandr Volkovi tabamusele 2:1 Viljandi Tulevik.

Samas on juuni algul klubi juurde saabunud peatreeneri Deniss Ugarovi käe all peetud kaheksa mängu jooksul tegu alles esimese korraga, kui meeskond suudab saada kaks võitu järjest. Samuti eelnesid mainitud võitudele kaks pettumust valmistavat viiki tabeli viimaste meeskondade Paide ja Pärnuga, viimase vastu mängiti seejuures oma koduväljakul maha 3:1 eduseis.

Sillamäe suurim probleem seisneb siiski selles, et tänavu on kaks korda kaotatud Florale ning saadud nii Levadia kui ka Infoneti vastu kahest mängust vaid üks viigipunkt. Vaid Kaljult suutis Sillamäe pärast hooaja algul kodus saadud kaotust juunis võõrsil revanši võtta. Kõik see tähendab, et teiste esiviisiku meeskondade vastu peetud kaheksast mängust on võidetud üks, viiki mängitud kaks ja kaotatud koguni viis – vorm, millega medalivõidust on raske unistada.

Silmatorkav on ka Sillamäe väravate vahe esimese ja teise viisiku meeskondade vastu – tabeli teise poolega võrreldes on see koguni 36:10, esimese poole vastu aga 8:12. Samuti on Sillamäe kaitseliin lasknud esiviisiku meeskondadest lüüa endale kõige rohkem väravaid, jäädes selles arvestuses eriti selgelt maha nii Florast, Kaljust kui ka Infonetist.

Flora peab Sillamäe vastu endiselt läbi ajama ilma ründaja Rauno Allikuta, kes vigastas nädala eest Levadia vastu mängides põlve. Mängukeelu all pole kummaski meeskonnas ükski mängija, Ugarov saab võrreldes eelmise kohtumisega veel lisaks kasutada keelu alt vabanenud Deniss Vnukovit.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Flora on meile tuntud vastane ning meie oleme tuntud Florale. Arvan, et selles mängus on otsustav faktor meeleolu. Tulemust ennustada on raske, sest iga eksimus võib muuta kogu mängu käigu. Hoida oma emotsioonid kontrolli all, vältida eksimusi ja realiseerida oma momendid - need on põhilised ülesanned, mida tuleb täita väljakul.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Tähtsad punktid on mängus. Meie jaoks on see võimalus läheneda liidritele, Flora jaoks on see võimalus edu juurde võita. Kindlasti tuleb väga põnev mäng ja me kutsume kodupublikut staadionile kaasa elama ja meid toetama.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Meeskonnal on vaja Infonetiga mängust taastuda ja keha tööle saada. Peame vaatama, kes ja mis seisus on, et esmaspäeval oleks meeskond jälle väljakul tugevalt valmis mängima. Oleme Sillamäed küll kahel korral võitnud, aga need mängud on olnud väga pingelised.»

Flora vasakkaitsja Markus Jürgenson: «Nädala jooksul kolmas raske mäng. Peamine ülesanne vahepealsete päevade jooksul on taastumine, et Sillamäe vastu võimalikult värske olla. Sillamäega mängud on alati olnud füüsilised ja võitluslikud. Füüsiline konditsioon saabki selles mängus määravaks – kes varem ära väsib, sellel võib raskeks minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles