Tuntud USA rattur jäi 37-aastaselt dopinguga vahele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Danielson
Tom Danielson Foto: SCANPIX

Kogenud USA jalgrattur Tom Danielson (Cannondale Garmin) jäi vahele keelatud aine sünteetilise testosterooni kasutamisega.

Kahel eelmisel hooajal Utah' velotuuri võitnud 37-aastane Danielson pidi oma kolmanda järjestikuse üldvõidu püüdmist alustama täna, kuid nüüd jääb ta võistlusest kõrvale, vahendab Spordipartner.ee.

«Meeskonnaga enne Utah' tuuri õhtust süües sain kõne USA Antidopinguagentuurilt (USADA) ning mulle teatati, et 9. juulil antud võistlusväline test osutus positiivseks, aineks osutus sünteetiline testosteroon,» ütles Danielson. Hiljem lisas ta: «Ma pole tarvitanud seda ega ühtegi teist keelatud ainet.»

See pole esimene kord, kui Danielson on dopinguga pahuksisse sattunud, sest 2012. aasta oktoobris teatas USADA, et Danielsonile määratakse kuuekuuline võistluskeeld keelatud ainete manustamise eest Discovery Channeli tiimis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles