Miks TLÜ/Kalev uuest eurosarjast välja jäeti?

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Metstak (vaskul) oli korvpalliga veel viis aastat tagasi tihedalt seotud, kuid Tallinna Kalevi abitreeneritööle pole järge tulnud.
Margus Metstak (vaskul) oli korvpalliga veel viis aastat tagasi tihedalt seotud, kuid Tallinna Kalevi abitreeneritööle pole järge tulnud. Foto: Erik Prozes

Sügisest algavas FIBA uues eurosarjas osaleda soovinud TLÜ/Kalev Euroopasse siiski ei pääse, sest uues sarjas jäi osalejaid oodatust vähemaks.

Klubisarja korraldava FIBA Euroopa osa algne lootus oli, et osalemistaotluse esitab koguni 100 klubi. Lõpuks oleks põhiturniirile pääsenud 64 klubi, kellest osad, sealhulgas TLÜ/Kalev, oleks pidanud pääsme lunastama kvalifikatsiooni kaudu. Tegelikkuses tuli sooviavaldusi vaid 59.

Eesti korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul oli neljaste alagruppide moodustamiseks vaja mõned klubid üle parda heita ja peamiselt nigela riigisisese reitingu tõttu oli üks ohvritest just TLÜ/Kalev. Kokku tehakse 14 alagruppi ehk osalema pääseb seega 56 tiimi.

«See oli FIBA, mitte Eesti korvpalliliidu otsus. TLÜ/Kalev oli Eesti reitingus alles kaheksas. Aga välja ei jäänud ju ainult nemad, vaid ka mõned Leedu klubid,» selgitas Kuhi. Ilmselt oleks «väikest» Kalevit päästnud varasemad head esitused eurosarjades, aga Baltikumist väljapoole pole nad kunagi astunudki. Leedust jäid eemale Panevežyse Lietkabelis ja Prienai.

Seega osalevad sarjas Eesti klubidest TÜ/Rock ja Kalev/Cramo, kelle alagrupivastased selguvad homme. Omavahel Eesti klubid esialgu kokku minna ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles