Jalgpalli otsepilt: Teeveri hiline värav tõi Levadiale väärt võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas sõitis tiitlikaitsja Tallinna Levadia täna külla Narva Transile. Tänu Ingemar Teeveri 88. minutil löödud väravale sai Levadia magusa 1:0 võidu. Postimees tõi mängu otsepildis vaatajateni, mäng on järelvaadatav.

Teised tänased kohtumised: Nõmme Kalju sai 4:3 jagu Pärnu Linnameeskonnast ja Tallinna FC infonet alistas 2:0 Paide Linnameeskonna.

Enne mängu:

Narva Trans – FC Levadia

Teisipäeval 4. augustil kell 19.00 Narvas Kreenholmi staadionil

Trans sai Levadialt kevadel teises voorus Tallinnas käies kätte viigipunkti, juuli algul võttis tiitlikaitsja aga tänu Kaimar Saagi kübaratrikile 3:1 skooriga Narvas revanši. Liigatabelis on Levadia kahepunktilise kaotusega Nõmme Kaljule teisel kohal, Trans aga kerkinud senise hooaja teise poolega kindlalt kuuendaks. Mõnes mõttes asuvad piirilinlased praegu otsekui eikellegimaal, sest viiendal kohal olevast Infonetist lahutab neid üheksa punkti, lähim jälitaja Viljandi Tulevik on aga samas omakorda seitsme punkti kaugusel.

Ehkki narvakad jäid viimati kodus 0:2 alla Nõmme Kaljule, on nende hooaeg seni olnud väga eripalgeline – hooaja esimesest 11 mängust koguti vaid kaks võitu ja 10 punkti, järgmise kümne mänguga on sellele aga lisandunud viis võitu ja 15 punkti. Sarnaselt Transile hooaega kehvalt alustanud Levadial on praeguseks ette näidata veel võimsamad numbrid – viimati kaotati kellelegi 18. märtsil (!), kui kodus jäädi 0:2 alla Kaljule. Sestpeale on tiitlikaitsja võitnud 10 mängu ja leppinud neli korda viigipunktiga.

Levadia jätkas Pärnu vastu oma löömatut seeriat. FOTO:
Levadia jätkas Pärnu vastu oma löömatut seeriat. FOTO: Foto: Ardi Truija

Pärast kahte järjestikust viiki Infoneti ja Floraga naasis Levadia võidurajale laupäeval Pärnus, kus kodumeeskond alistati 5:0. Pärnakate kaitseliini prohmakaid kasutati ära ülima enesekindlusega ning peatreener Marko Kristal sai poolaja jagu mänguaega anda nii teisele väravavahile Priit Pikkerile kui ka äärekaitsjale Hindrek Ojamaale. Samuti sai oma 17. sünnipäeval Premium liigas debüütmängu kirja noor ja lootustandev poolkaitsja Kaspar Mutso. Endiselt on vigastusega väljas Ilja Antonov, kuid Pärnu vastu mahtus viimati juba pingile Andreas Raudsepp, kes on viimased neli kuud olnud sunnitud vigastuspausi pidama.

Esimesed väravad pärast suvist Eestisse naasmist lõid Tarmo Kink ja Igor Subbotin, kumbki saatis palli Pärnu võrku kahel korral. Transi vastu on taas mängukeelust vabad ka keskkaitsja Artjom Artjunin ja paaril viimasel kuul väravasoonel olnud Siim Luts. Transi peatreener Adjam Kuzjajev saab aga jälle kasutada äärekaitsjat Tanel Tambergi.

Parandus: EJLi distsiplinaarkomisjon määras mängus Infonetiga Nikolai Mašitševi löönud Maksim Lipinile siiski kahemängulise võistluskeelu, mis tähendab, et kohtumisest Levadiaga jääb poolkaitsja täna samuti kõrvale.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Saime esmalt kaks võitu ja siis kaotasime kaks korda liiga liidritele. Igal juhul poisid näitasid head mängu ning ma arvan, et meil oli natuke ebaõnne mõlemas mängus. Usun, et saame sellest kaotusseeriast välja ja meie võidud ootavad meid ees!»

Transi äärekaitsja Tanel Tamberg: «Tuleb raske mäng liidri vastu. Peame kodus kindlalt kolm punkti võtma.»

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Tihe mängude graafik on alguse saanud ja ees ootab külaskäik Narva. Eelmises omavahelises mängus aitas Kaimar Saagi kübaratrikk meid võidule, üritame ka nüüd hea mängu teha ja võiduga koju tagasi tulla. Eesmärgiks on kindlasti kolm punkti.»

Levadia ründaja Ingemar Teever: «Valmistume raskeks mänguks ja tabeliseis ei luba libastutda. Tahame oma resultatiivset mängu jätkata ja rünnakul teravad olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles