Eurosarjast välja jäetud Leedu klubid said FIBA peale vihaseks

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Sarnaselt TLÜ/Kalevile jäid Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) Euroopa osa poolt korraldatavast uuest eurosarjast välja ka Leedu klubid Panevežyse Lietkabelis ja Prienai. Sealjuures said nad otsusest teada alles eile ehk päev enne alagruppide loosimist, kirjutas Leedu portaal Krepsinis.net.

«Kuidas me saame rääkida FIBA kõrgest tasemest, kui maksime deposiidi ära ja siis eemaldati meid sarjast päev enne loosimist? See on absurdne. Pealegi, FIBA ei teatanud meile seda otse, saime asjast teada teise inimeste kaudu. Ja FIBA kavatseb korraldada sarja, mis peaks kunagi asendama Euroliigat? Nüüd ma saan aru, miks kõik nende vastu on,» pahandas Prienai peatreener Virginijus Šeškus.

Nii Lietkabelis kui Prienai olid lõppenud hooajal Leedu liiga tagumises pooles ja seega oli neil võrreldes teiste eurosarjas mängida soovinud klubidega nigelam riigisisene reiting. Sama asjaolu jättis turniirilt eemale ka Eesti reitingus alles 8. kohal olnud TLÜ/Kalevi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles