Button vormel-1 tulevikust: tunnetus peab taas oluliseks muutuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 piloot Juan Pablo Montoya arvas hiljuti, et sari muutuks palju põnevamaks, kui sõitjad ei teaks sõidu ajal rehvide temperatuur. Praegune vormelipiloot Jenson Button on samal arvamusel, vahendas Eurosport.

Eelmisel kuul FIA spordikonverentsil ütles Montoya, et sõitjad on praegu laisad ja neil puudub tunnetus. «Meeskond ütleb neile, et su rehvid on liiga kuumad. Sõida aeglasemalt. Hoia rehve,» ütles Montoya. «Kui selline info sõitjatelt ja meeskondadelt ära võtta muutub sõitmise juures taas väga oluliseks tunnetus. Treeningutel on minu arvates sellise info kasutamine normaalne, kuid sõidu ajal mitte. Sõidus peab taas oluliseks muutuma tunnetus,» rõhutas ta.

Montoya lisas, et tema arvates muutuks vormel-1 sari kümne protsendi võrra huvitavamaks, kui taoline muudatus ellu viiakse.

Kuigi Montoya ei pruugi sarja telgitagustega enam kursis olla, tehes viimati sarjas kaasa üheksa aasta eest, on sõidu ajal andmete edastamise keelamise poolt ka praegugi sarjas võistlev Jenson Button.

«Kui me Juan Pabloga võistlesime, ei olnud meil sensoreid, mis kõike mõõtsid. Kui me võistlemist alustasime, pidime me ise aru saama millises seisus me rehvid on,» ütles Button. «Siis ei öelnud meeskond sulle, kui kiiresti mingit kurvi sõita ning kui kuumaks su rehvid kurve läbides lähevad. Sa pidid ise selle tunnetuse kätte saama. Ja see oli minu jaoks väga lõbus,» lisas ta

«Tänapäeval on infot kordades rohkem ning muidugi kuulavad uued sõitjad seda hoolikalt. Aga minu jaoks oli vormelikarjääri alguses tähtis enda arendamine, töö tegemine oma sõidu kallal ja tunnetuse leidmine. Just tänu sellele oli võimalik ise teha paremat tööd ning teistest kiiremini sõita. Praegu on aga sõitmine teistmoodi ja nii imelik, kui see ka ei oleks, nõustun ma andmete kaotamise osas Montoyaga,» lõpetas Button oma arvamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles