Rock saab eurosarjas reisida Küprosele, Kalev/Cramo Iisraeli

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts mängib ka sel hooajal Tartu Ülikoolis.
Janar Talts mängib ka sel hooajal Tartu Ülikoolis. Foto: Margus Ansu

Eesti korvpalliklubid Tartu Ülikool/Rock ja Kalev/Cramo said teada vastased, kellega hakatakse mängima algaval hooajal uues FIBA eurosarjas.

Valitsev Eesti meister Tartu Ülikool/Rock läheb alagrupis vastamisi Južnõi Himiku (Ukraina), Engomi ETHA (Küpros) ja Utena Juventusega (Leedu).

Himik tuli lõppenud hooajal esmakordselt Ukraina meistriks. Rockiga on nad eurotasandil kokku läinud varemgi - esmalt aastal 2003 ja viimati 2012. ETHA tuli Küprose meistriks aastatel 2011 ja 2012, Rockiga pole veel kohtutud. Küll on Rocki peatreeneril Gert Kullamäel ja mängijatel Janar Taltsil ning Marek Doroninil mälestus 2008. aastast, kui Küprosel peeti FIBA Eurocupi finaalturniir, kus jäädi neljandaks. Juventus on Rocki vana tuttav, nendega ollakse aastaid koos mänginud Balti liigat.

Kalev/Cramo vastased on Krasnojarski Jenissei (Venemaa), Sofia Lukoil Academic (Bulgaaria) ja Rishon LeZioni Maccabi (Iisrael).

Jenisseiga on kalevlased saanud jõudu katsuda Ühisliigas, aastase vaheaja järel taas Bulgaaria meistriks tulnud Lukoil Academic erinevalt Rockist Kalev/Cramole tuttav pole. Iisraeli klubiga pole samuti vastamisi mindud. Mullu jõudis Maccabi Iisraeli liigas poolfinaali.

Alagrupiturniiri esimene voor peetakse 28. oktoobril. Kõiki gruppe vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles