Kergejõustiklased haaravad viimasest õlekõrrest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Kristjan Teedema

Augusti lõpus Pekingis peetava kergejõustiku MMi normi on täitnud 12 Eesti kergejõustiklast. Viimane võimalus broneerida endale koht Hiina suunduvasse lennukisse on nädalavahetusel Tallinna Kadriorus Eesti meistrivõistlustel. Võimalusi võiks olla neljal-viiel sportlasel, kuid hea oleks seegi, kui nimekirja lisanduks kas või üks atleet.

Tegelikult pole kõik selge isegi normitäitjate hulgas. Mullu Talance’is kümnevõistluses 8077 punkti kogunud Mikk Pahapill pole pöiavigastuse tõttu tänavu võistelnud. Kergejõustikuliidu saavutusspordi juhi Marko Aleksejevi sõnul osaleb Pahapill Eesti meistrivõistlustel kolmel üksikalal ja nende tulemuste põhjal tehakse otsus, kas ta on MMi kümnevõistluseks valmis.

Praeguse seisuga osaleb Eesti kümnevõistlejatest Pekingis tänavu isikliku rekordi 8356 punktini viinud Maicel Uibo. Et MMile võetakse 32 kümnevõistlejat, on võimalike loobujate asendajate ootelehel hooaja edetabeli põhjal viiendal positsioonil Janek Õiglane, kuid tema lootused tegelikult Pekingisse jõuda on väiksed.

Hooaja edetabel tuleb seevastu suure tõenäosusega appi takistusjooksja Kaur Kivistikule. 3000 m takistusjooksul osaleb MMil 45 sportlast. Kuna igast riigist pääseb võistlema kuni kolm sportlast, on kõigile tingimustele vastavaid sportlasi – täidetud MMi norm 8.20.00 ja kuulumine oma riigi kolme väljavalitu hulka – ainult 31.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles