Aljand 43. koha järel: ma ei tulnud MMile sellist aega ujuma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand.
Martti Aljand. Foto: Jaanus Lensment

Kaasanis toimuval veealade MMil oli tänases ujumisprogrammis eestlastest ainukesena stardis Martti Aljand, kes sai 50 meetri rinnuliujumises kirja aja 28.74, mis andis 43. koha. Eesti ujumiskoondise üks kogenumaid liikmeid oli oma tänase esituse suhtes kriitiline.

«Ei saa rahule jääda. Kaks päeva tagasi ujusin 100 meetri rinnuliujumises miinimumeesmärgi ära (ajaks 1.01,99- toim.), aga tundub, et pärast seda läks vormikõver juba alla,» nentis Aljand. «Tunne oli kehv ja sooritus oli kehv. Ei saa rahule jääda, sest ei tulnud MMile sellist aega ujuma,» lisas Aljand, kes enda sõnul lootis ujuda isikliku rekordi kanti ehk aja 27,81 lähedale.

Tänase ebaõnnestumise põhjuseid Aljand kohe veel välja tuua ei osanud, kuid nentis, et ettevalmistus möödus mitmes mõtmes keeruliselt. «Ilmselt treener (eliitrühma juhendaja Peter Mankoč- toim.) teab paremini, mis täna juhtus. Umbes aasta aega oleme nüüd treeninud Mankoči käe all ja sel hooajal olid kõik asjad uued. Alguses võttis nendega harjumine aega ning eks nüüd pärast MMi tuleb maha istuda ja arutada, võib-olla kõik asjad ei sobigi tegelikult. Ka isiklikus plaanis oli mul keeruline aeg, sest jaanuaris algasid põlvemured, mida doktor Peeter Mardnaga lahendada proovisime,» selgitas Aljand, kes sai alates aasta algusest mitmeid süste ning pidi seetõttu treeningul pisut tagasihoidlikumalt võtma.

MMil ootab Aljandit ees veel kombineeritud segateatevõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles