Eliitrühma kohal on taevas pilvine

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mankoč mullu septembris ujujaid juhendamas.
Peter Mankoč mullu septembris ujujaid juhendamas. Foto: Liis Treimann

UJUMINE. Eesti ujumiskoondis on Kaasanis peetaval MMil esinenud esimestel päevadel pigem tagasihoidlikult. Tõsi, püstitatud on kolm uut Eesti rekordit, kuid ajad ja kohad on absoluutsete tippudega võrreldes oodatust kahvatumad ning ujujadki pole oma esitustega üleliia rahule jäänud. Et Eesti MMi koondises on ka mullu sügisel moodustatud eliitrühma ujujad, tõstatavad tulemused küsimusi eliitgrupi efektiivsusest ning eelkõige sellest, kas ja kuidas on oma tööga hakkama saanud eliitrühma juhendav Peter Mankoč.

Eesti ujujad sõitsid Venemaal toimuvale pika raja maailmameistrivõistlustele üheksakesi ning koondise peatreeneri Riho Aljandi sõnul seati eesmärgiks noppida vähemalt mõni poolfinaalikoht. Kuigi Aljand ei tahtnud enne võistlust kedagi pinge alla panna, on igati loogiline, et soosikukoormat peaksid kandma sügisel eliitgruppi valitud ujujad Martin Allikvee, Martin Liivamägi, Pjotr Degtjarjov, Ralf Tribuntsov ja Martti Aljand. Neist kaks viimast on juba teinud mitu individuaalujumise starti, kuid pole loodetud tulemusi saavutanud.

Nii teatas 100 meetri seliliujumises ajaga 55,13 uue Eesti rekordi püstitanud Tribuntsov võistluse järel, et ei jää tulemusega rahule, sest läks püüdma Rio de Janeiro olümpiamängude A-normi ehk aega 54.36. Poolfinaali oleks sealjuures viinud 54,06.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles