Eesti kiireim ujuja loobus MMil individuaaldistantsidest

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ujumisliidu ujujad Ralf Tribuntsov (vasakult), Kregor Zirk, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov.
Eesti ujumisliidu ujujad Ralf Tribuntsov (vasakult), Kregor Zirk, Martti Aljand ja Pjotr Degtjarjov. Foto: Eesti Ujumisliit/Facebook

Eesti kiireima ujuja Pjotr Degtjarjovi tervisliku seisundi tõttu on sportlane koos treeneri Peter Mankoci ja peatreener Riho Aljandiga otsustanud loobuda võistlemast allesjäänud individuaalaladel ja keskenduda viimasel päeval toimuvale teateujumisele, teatas Eesti Ujumisliit.

«Täna langetasin otsuse mitte startida individuaalaladel 50m ja 100m vabaltujumises. Pärast pühapäevast teateujumist läks enesetunne jälle veidi kehvemaks ja seetõttu otsustasin oma organismi enam mitte kiusata ning anda rahu. Arstide sõnul on mul hetkel vaja puhkust, et ravimid saaksid toimida. Pärast seda saan alustada suurtel koormustel treeninguga ning mingeid takistusi ei tohiks olla,» kommenteeris ujuja olukorda.

Tema treener Peter Mankoc lisas: «Kahjuks on nii, et viimased kuu aega ei ole Pjotr saanud täies mahus treenida, seda piiras tema tervislik seisund. Minu soovitus oli, et sellises olukorras ei ole mõtet MMile sõita, aga kuna Eesti üritas head teatemeeskonda välja panna, siis otsustasime, et Pjotr tuleb MMile kaasa ja ujub kohe esimesel päeval teatemeeskonnas ja siis vaatame, kuidas tervis vastu peab.»

Ülejäänud ujujad on aga stardiks valmis. Homme teeb Sigrid Sepp oma esimese etteaste 50m seliliujumises ja Martin Liivamägi 200m kompleksis ning ülehomme teeb oma esimese stardi Tess Grossman 100m vabaltujumises ja esimese stardi ka Martin Allikvee, kes ujub 200m rinnuli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles