Taanis MMi normi rünnanud Kivistik sai vigastada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik.
Kaur Kivistik. Foto: Mihkel Maripuu

Kaur Kivistik startis täna õhtul Taanis Kopenhaageni mängudel 3000 meetri takistusjooksus eesmärgiga täita augusti lõpus Pekingis algavate maailmameistrivõistluste norm 8.28, millest tal seni on puudu jäänud neli sekundit.

Paraku ettevõtmine ei õnnestunud, sest teisel ringil sai Kivistikul takistust ületades viga kannakõõlus ja tal tuli leppida kuuenda koha ja ajaga 8.43,14. Pärast jooksu lõpetamist oli tal probleeme käimisega. Kivistikul ei ole varem oma karjääri jooksul tõsist vigastust olnud, vahendab Jooksuportaal.

Loodetavasti pole Kivistiku vigastus kuigi tõsine, kuna mehel on hea võimalus pääseda MMile ka normi täitmata. 3000 m takistusjooksus osaleb MMil 45 sportlast. Kuna igast riigist pääseb võistlema kuni kolm sportlast, on kõigile tingimustele vastavaid sportlasi – täidetud MMi norm 8.20.00 ja kuulumine oma riigi kolme väljavalitu hulka – ainult 31.

Ülejäänud kohad täidetakse edetabeli alusel ning Kivistiku tänavu joostud isiklik rekord 8.32,23 annab talle pingereas 42. koha.

Nädalavahetusel peaks Kivistik osalema Eesti meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles