Tartu kesklinn on rattavõistluse ajal kui Albaania ääremaa?

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd. Pilt on illustratiivne.
Teetööd. Pilt on illustratiivne. Foto: Erik Prozes

Jalgratturite maanteesõidu EMi korraldajad on suurvõistluseks valmis, aga võistluste juht Indrek Kelk muutub Tartu kesklinna jõudes morniks. Raimond Valgre Tartu marsi avasõnad «Kauneim linn on Eestis Tartu» sel suvel kahjuks ei kehti. Kus kaevatakse, kus ehitatakse, kus sillutatakse teed...

«Tartu väljanägemine on ebameeldivalt eriline. See pole kindlasti selline linn, mida me oleks oma külalistele näidata tahtnud. Kui kümnendi suurimad kaevetööd pidid toimuma kümnendi tähtsaima rattavõistluse ajal, siis ju see peab nii olema. Üks asi on võistlustrass ise, kus saab sõita küll, aga eriti kole on kõik, mis on raja ümber. See on nagu mingi Albaania ääremaa, mitte Eesti, mis on üldiselt puhas ja korralik,» oli Kelk pahane.

Teisipäeval toimus Tartus ka vahejuhtum, kus kaks Ukraina koondise naisratturit said treeningul kokkupõrkes autoga viga. Kelgu sõnul polnud tegu ametliku treeninguga ja seetõttu tal õnnetuse kohta täiendavat infot ei olnud. Raskelt keegi siiski viga ei saanud ja kui tervis lubab, saavad mõlemad sportlased võistlustel starti tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles