Ujumise MMil on puhkemas kummaline petmisskandaal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumine.
Ujumine. Foto: SCANPIX

Venemaal Kaasanis jätkuval ujumise MMil on tähelepanu äratanud Mehhiko koondis, kes paistab olevat võltsinud oma sportlaste aegu, et MMile pääseda.

Portaal swimswam.com kirjutab, et enamiku koondislaste ajad on ülinapilt paremad kui A- või B-normid. Pealegi ületavad need teadaolevaid rahvusrekordeid ja Kaasanis võistelnud sportlased pole näidanud sugugi seda taset, mida näitavad ülesandmislehele märgitud «isiklikud rekordid».

Kuni viimaste päevadeni näitas ka Mehhiko ujumisliidu kodulehekülg, et riigi tegelikud rekordid on nõrgemad kui neil ujujatel, kelle nad Kaasanisse saatsid. Nüüd pole rekorditele võimalik enam üldse ligi pääseda.

Näiteks toob portaal välja, et teadaolev Mehhiko rekord 50 meetri vabaujumises peaks olema 2009. aastal Antonio Cisnerose poolt välja ujutud 22,77. Ometi on Alejandro Escudero MMile üles antud ajaga 22,24, mis on ühe sajandiku võrra parem MMi A-normist. Seda tulemust pole võimalik samuti ametlikelt lehtedelt leida ja taolised juhtumid on pigem reegliks kui erandiks.

MMiks ülesantud ajad on Mehhiko rekorditena märgitud vaid leheküljel scmsom.se, mille haldaja on rahvusvahelise ujumisliidu (FINA) tehnilise komitee liige Christer Magnusson. Asjaolu, et Mehhiko saatis oma parimad ujujad hoopis juulis toimunud Pan-Ameerika mängudele ning MMile sõitis teine ešelon, muudab olukorra veelgi kahtlasemaks.

FINA, Magnusson ja Mehhiko ujumisliit pole swimswam.com-i päringule veel vastust andnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles