Tartu linnavalitsus: jalgratta EMi korraldajad olid suurtest teetöödest teadlikud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetõkked Tartu kesklinnas Tour of Estonia ajal. Pilt on illustreeriv.
Teetõkked Tartu kesklinnas Tour of Estonia ajal. Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Jalgratta maanteesõidu EMi peakorraldaja Indrek Kelk avaldas tänases Postimehe artiklis «Kaunis Tartu või Albaania ääremaa?» nördimust Tartu kesklinna välimuse üle, mis ei jäta linnast parimat muljet.

Tartu Linnavalitsuse linnamajanduseosakonna juhataja Rein Haak ütleb vastulauses, et EMi korraldajatega on tehtud pidevalt koostööd:

«Tartu Linnavalitsus on teinud tihedat koostööd jalgratta maanteesõidu EMi korraldajatega, kes on olnud teadlikud Tartus toimuvatest suurtest ehitustest ja teetöödest. Linnavalitsuse esindajad on kaasatud võistluste korraldustoimkonda.

Tartu linnavalitsus on vastavalt kokkuleppele korraldajatega taganud võistlusteks igati sõidetava raja ning mitmed teetööd on võistluste ajaks ka peatatud.

Teetööd on seotud mitmete suurte kesklinna rajatavate objektidega: vana kaubamaja asemele kerkib esinduslik vabaajakeskus, millega seoses rajatakse kommunikatsioone, Turu tänavale ehitatakse esimest Eesti kaugjahutussüsteemi, Riia maanteele sadeveesüsteemi ning lisaks on linnas mitmed muud teeremondid. Suuri arendusi ja teeremonte ei ole võimalik seisma panna, sest Eesti kliimas on just suvi see aeg, kus selliseid töid saab teha. Kaevetöödele peab veel järgnema asfalteerimine, mida samuti saab teha vaid soojal ajal.

Tartu linn areneb hoogsalt ja selleks et ka järgmistel aastatel saaksid uued võistlused ja üritused siin toimuda, tuleb suvist aega teetöödeks ja ehitusteks maksimaalselt ära kasutada. Kahjuks on tänavune suvi ilmastiku tõttu olnud ka küllaltki keeruline.

Oleme teinud head koostööd võistluste korraldajatega ja oleme tänulikud ka tartlastele mõistva suhtumise eest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles