Jalgratta EMi esimene kuld läks Saksamaale, eestlannad viimaste seas

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mieke Kröger.
Mieke Kröger. Foto: Kaimo Puniste

Tartus tehti täna algust jalgratta maanteesõidu EMiga, kus võistlevad juuniorid ja kuni 23-aastased ratturid. Esimese võistlusalana oli kavas U23vanuseklassi naiste eraldistart.

18,4 km pikkusel rajal näitas kiireimat aega sakslanna Mieke Kröger, kes üheksa sekundiga ukrainlannat Olga Šekelit. Pronksi sai Krögeri kaasmaalanna Corinna Lechner (+0.19).

«Minu taktika oli, et alustan vaikselt ja püüan lõpus tempo peale kerida,» sõnas värske Euroopa meister Kröger. Enesekindlalt sõitnud sakslanna võidus polnud sõidu teises pooles enam kahtlustki, kui ta vaikselt võistlejaterivi etteotsa tõusma hakkas.

Hõbedale sõitnud ukrainlanna Šekel sõnas pärast sõitu, et tema rattaga oli enne starti probleeme, kuid õnneks tegid mehhaanikud head tööd. «Olen teise kohaga väga rahul. Ei oleks osanud seda oodata,» sõnas ilmselgelt väsinud, kuid õnnelik Šekel.

Eestlaste parim oli täna Krista Karing, kes sai 28 võistleja seas 25. koha ja kaotas võitjale üle kolme minuti. Mae Lang oli eelviimane ja Rahel Kallas lõpetas võistlejaterea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles