Eesti rekordi püstitanud Romanjuk: poolfinaalist ma ei mõelnudki

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Romanjuk.
Maria Romanjuk. Foto: Mihkel Maripuu

Kaasanis peetaval veealade MMil püstitas Eesti ujuja Maria Romanjuk täna uue Eesti rekordi naiste 200 meetri rinnuliujumises. Värske rekordiomanik tunnistas, et kuigi tulemusega võib rahule jääda, siis tehniliselt oleks saanud teha parema soorituse.

Romanjuk sai tänastes eelujumistes kirja aja 2.31,37, enda nimel olnud Eesti rekordit parandas ta 1,31 sekundiga. «Olen rahul, kuna ujusin isikliku ja Eesti rekordi. Aga pöörded ja start ei olnud üldse head ja viimane 50 meetrit võiks olla natukene parem,» ütles Romanjuk, kes ületas tänase ajaga ühtlasi ka järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängude B-normi (2.32,08).

Poolfinaalipääsust jäi Romanjukil siiski puudu omajagu - viimasena viis 16 parema hulka aeg 2.25,91. Samas tunnistas Romanjuk, et edasipääsu peale ta eriti ei keskendunudki. «Poolfinaalist üldse ei ole mõelnud, kuna tean, et on vaja ujuda umbes 2.25, et sinna pääseda. Aga loodan, et järgmisel MMil suudan ujuda tulemuse, mis annab mulle võimaluse poolfinaalis osaleda,» selgitas Romanjuk.

Tänane Eesti rekord polnud Romanjuki jaoks ainuke, mis ta praegusel MMil püstitanud on: ka naiste 100 meetri rinnuliujumises parandas ta Eesti tippmarki, mis nüüd on 1.09,49. Romanjuki sõnul pole ta samas kahest rekordist hoolimata veel kindel, kuidas maailmameistrivõistlusi hinnata. «Vara veel öelda, kas olen rahul või mitte, kuna ees on veel 50m rinnuliujumise distants,» ütles Romanjuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles