Rio olümpiamängude normi täitnud Allikvee: läksin Eesti rekordit ujuma ja täitsin oma eesmärgi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee.
Martin Allikvee. Foto: Eesti Ujumisliidu Facebook

Venemaal, Kaasanis toimuval veealade MMil püstitas Martin Allikvee täna meeste 200 meetri rinnuliujumises uue Eesti rekordi ja täitis järgmisel aastal peetavate Rio de Janeiro olümpiamängude B-normi. Allikvee ise jäi oma esitusega rahule ja tunnistas, et poolfinaalipääs liialt hingele kripeldama ei jää.

Allikvee sai tänastes eelujumistes kirja aja 2.15,09 ning see andis 34. koha. Poolfinaali selline aeg küll ei viinud, küll aga püstitas Allikvee sellega uue Eesti rekordi ning ületas Rio olümpia B-normi (2.16,27).

«Ajaga jään rahule, kuna ujusin enda esimese individuaalse Eesti rekordi ning sai täidetud ka olümpia normatiiv. Ujusin rohkem aja kui koha peale. Poolfinaal jäi seekord päris kaugele, aga kripeldama ei jää,» ütles Allikvee Postimehele.

Värske Eesti rekordi omanik lisas, et oma eesmärgi sai ta MMil täidetud ning tänavusel hooajal on veel võimalust isiklikku tippmarki parandada. «Minu isiklik eesmärk oli ujuda Eesti rekord, mille ma ka täitsin. 15.-16. augustil lähen maailmakarika etapile Prantsusmaale ja kui hästi läheb, siis üritan enda aega veel parandada. Lisaks ujun seal veel ka 50 m ja 100 m rinnuli,» rääkis Allikvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles