Jalgpalli otsepilt: liider Kalju alistas kodus Sillamäe Kalevi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 22. vooru avamängus läks tabeliliider Nõmme Kalju kodusel Hiiu staadionil vastamisi Sillamäe Kaleviga, kes neist eelmisel korral seal jagu sai. Võõrustajad läksid tänast kohtumist juhtima 15. minutil, kui täpne oli Hidetoshi Wakui. Teise poolaja alguses viis Ats Purje Kalju juba 2:0 ette, Sillamäe auvärava eest hoolitses kolmandal üleajaminutil Igor Cheminava. Seisuga 2:1 kirjutas Kalju tabelisse kolm võidupunkti.

Postimees näitas mängu otsepildis, kohtumine on järelvaadatav.

Enne mängu:

Nõmme Kalju – Sillamäe Kalev

Reedel 7. augustil kell 19.00 Tallinnas Hiiu staadionil

Kaks kuud ja üks päev on möödas sellest, kui Sillamäe Kalev viimati Nõmme Kaljul külas käis. Koju tagasi mindi 2:0 võiduga, mis märkis järjekordset peatükki Kalju erakordselt kehvas teises mänguderingis. Ühtlasi maksis Sillamäe kätte hooaja alguses kodus saadud 2:3 kaotuse eest.

Kõigi märkide järgi on sel reedel jälle käes Kalju kättemaksutund. Kui pärast Sillamäele allajäämist osati veel kaotada juuni lõpus ka Viljandis sealsele Tulevikule, siis sestpeale on Sergei Terehhovi hoolealused sammunud võidult võidule. Juulis võeti kolm võidupunkti kõigist viiest peetud mängust ja see tõi Sergei Terehhovile ka kuu parima peatreeneri auhinna.

Teisipäevases kohtumises Pärnuga venitas Kalju küll oma võiduseeria juba kuuele mängule, ent 4:3 lõppseis tuli kätte suure ehmatuse saatel. 3:0 eduseisu maha mänginud ja pärnakatel viigistada lasknud Kalju päästjaks kerkis Tarmo Neemelo, kes kuus minutit enne kohtumise lõppu palli efektselt väravasse saatis. Terehhovi katse mõnele põhimehele puhkust anda oleks seega äärepealt taas lõppenud fopaaga, kuid seekord Kalju pääses ja hoiab liigatabelis endiselt kahepunktilise eduga Levadia ees liidrikohta. Eriti heas hoos on viimasel ajal olnud ründaja Ats Purje, kes saanud jala valgeks neljas viimases kohtumises järjest, lüües neis kokku seitse väravat. Terve hooaja peale on Purje olnud kas lööja või söötjana osaline 18 Kalju väravas.

Sillamäe jaoks ongi aga juunikuine 2:0 võit Kalju üle jäänud senise hooaja tipphetkeks, sest sadamalinlaste saldo teiste esiviisiku klubide vastu on ütlemata kehv – seni peetud üheksast mängust ongi võidetud vaid üks, kaotatud aga tervelt kuus. Esmaspäeval jäädi koduplatsil 0:1 alla Florale ja see kaotus tähendab, et esikolmikust jääb mullune hõbedameeskond Sillamäe maha juba kümne punktiga. Kaotus Kaljule tähendaks, et sillamäelaste esmamureks kerkib hoopis punkti kaugusel luurava Infoneti selja taga hoidmine ning neljanda koha kindlustamine.

Halvemal juhul ei saagi Jevgeni Kabajev sel hooajal Sillamäed aidata. FOTO: Erik Prozes
Halvemal juhul ei saagi Jevgeni Kabajev sel hooajal Sillamäed aidata. FOTO: Erik Prozes Foto: Erik Prozes / Postimees

Arvestades Ida-Virumaa klubijuhtide heitlikku meelt peatreeneritele tööaja andmise osas, võib mängust Kaljuga kujuneda ka Sillamäe peatreeneri Deniss Ugarovi viimane tuleproov. Kahe kuu eest lubas Ugarov Kalju alistamise järel pressikonverentsil, et avalikkus hakkab peagi nägema Sillamäe õiget nägu. Seda pole juhtunud – viimasest seitsmest mängust on kaotatud mõlemad duellid Floraga, lisaks loovutatud kokku juba kolmel korral viikidega punkte tabeli viimastele Pärnule ja Paidele.

Lõppenud nädal tõi Sillamäele veelgi halbu uudiseid, sest suvise üleminekuakna viimasel päeval meeskonda registreeritud Jevgeni Kabajev on juba vigastatute nimekirjas. Mullu Premium liigas 36 väravat löönud Kabajev jõudis Sillamäe eest kaasa teha vaid mõned trennid, kui ründajal lõi välja vana põlvevigastus ning ta naasis kodulinna Peterburi jalga ravima, kirjutab Põhjarannik.

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Pärnu vastu kadus meil 3:0 eduseisus distsipliin ning me saime selle eest peaaegu karistada punktikaotusega. Sillamäe vastu ei tohi me selliseid asju endale lubada, vaid peame olema mängus sees 90 minutit. Tahame kodus fännidele pakkuda teise võidu sel nädalal!»

Kalju poolkaitsja Eino Puri: «Sillamäe on tugev võistkond, kelle vastu lihtne pole kellegi, kuid me töötame treeningutel hoolikalt, et Sillamäe vastu kolm punkti võtta.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Eelmise mänguga ei või rahul olla, aga reedel tuleb veel üks katse, seekord Nõmme Kalju vastu. Nagu igal võistkonnal, on ka meie vastasel omad nõrgad küljed, mille kasutamine annaks meile eeilse. Tuleb raske mäng, aga oma poolt teeme kõik ning anname endast sada protsenti positiivse tulemuse saavutamiseks.»

Sillamäe poolkaitsja Denis Vnukov: «Reedel tahaks teha vigade paranduse ning näidata paremat mängu. Kohtumised liidritega on alati tähtsad ja põnevad ja arvan, et seekord tuleb samasugune mäng.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles