Teenitud usaldus: WADA dopingukütid Gerd Kanterit enam ei kontrolli

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 19JUL15
40. Valter Kalami mälestusvõistlused Viljandi Linnastaadionil. Pildil Gerd Kanter.

ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 19JUL15 40. Valter Kalami mälestusvõistlused Viljandi Linnastaadionil. Pildil Gerd Kanter. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljuti lahvatanud dopinguskandaali valguses rääkis kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter, et pooldab eluaegset võistluskeeldu juba esimese dopingureegli rikkumise eest

«See praktika, mida viimase paari aasta jooksul on viljeletud, kus siis tegelikult on antud sportlasele kergendav karistus seoses sellega, kui ta on oma kaasosalised üles andnud, siis ma arvan, et puhta spordi eest võitluses see kindlasti ei ole selline hea lahendus,» rääkis Kanter ETV spordiuudistele.

Kanter ise kuulub haruldasse vähemusse, keda maailma antidopinguagentuur enam ei kontrolli. «Sügisel ma sellise kirja sain. Ma usun, et need andmed, mis minu kohta on viimase 15 aasta jooksul kogutud, on järelikult nii stabiilsed, et hetkel olen ainult Eesti antidopingu kontroll-listis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles